3310'dan Teşekkür!

Diyarbakır'da Polis Radyosu'ndan vatandaşlara seslenen Emniyet Müdürü Taşdan, terörle mücadelede kendilerine destek veren Diyarbakır halkına teşekkür etti.

3310'dan Teşekkür!

Polis teşkilatındaki telsiz kodu 3310 olan Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Polis Radyosu'ndan vatandaşlara seslendı.

Taştan, "Diyarbakır halkına zulüm yapanlar, çukur kazarak, barikat kurarak, yollara bombalı tuzaklar döşeyerek halkın barınma, eğitim ve sağlık haklarını engelliyor. 1990'lı yıllarda devletin köyleri boşalttığını iddia ederek halkı devlete karşı kışkırtmaya çalışanlar, bugün şehirleri boşaltmaya çalışıyor" dedi.

"Bunu da Diyarbakır halkı çok iyi gözlemliyor ve bu oyunun farkında" diyerek şöyle dedi; "Bizler de halkımızın, örgüte destek vermediğini memnuniyetle gözlemliyoruz. Son 6 ayda gelen 124 bin ihbardan 10 bin 575'i terör örgütü mensuplarının faaliyetlerine yönelik. Titizlikle değerlendirdiğimiz bu ihbarlar operasyonlarımızda bize yol çiziyor"

DİYARBAKIR  - Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Polis Radyosu'ndan vatandaşlara seslenerek, terörle mücadeleye verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Polis Radyosu'nda canlı yayına katılan Taşdan, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171'inci yılını kutladıklarını anımsattı.

Bu yıl içlerinin buruk olduğunu, ülkenin birlik ve beraberliğine kasteden terör örgütü PKK ile mücadele ederken şehitler verildiğine işaret eden Adnan Taşdan, şehitlere Allah'tan rahmet, gaziler ile saldırılarda yaralanan sivillere acil şifalar dilediğini belirtti.

Taşdan, emniyet teşkilatı olarak Diyarbakır'da yaşayan vatandaşların huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için kanunlar çerçevesinde 24 saat hizmet verdiklerini dile getirerek, terörle mücadele çalışmalarına destek veren vatandaşlara teşekkürlerini iletti.

- "Devletin yaklaşımları PKK tarafından suistimal edildi"

Çözüm Süreci ile sağlanan huzur ortamına değinen Emniyet Müdürü Taşdan, "Devletin Çözüm Süreci'ndeki yaklaşımları ne yazık ki terör örgütü tarafından suistimal edilmiştir. Diyarbakır halkına zulüm yapanlar, çukur kazarak, barikat kurarak, yollara bombalı tuzaklar döşeyerek halkın barınma, eğitim ve sağlık haklarını engelliyorlar. Hala da yaptıkları eylemlerle halkın huzurunu bozmaya devam ediyorlar." diye konuştu.

"1990'lı yıllarda devletin köyleri boşalttığını iddia ederek, halkı devlete karşı kışkırtmaya çalışanlar, bugün şehirleri boşaltmaya çalışıyorlar. Bunu da Diyarbakır halkı çok iyi gözlemliyor ve bu oyunun farkında. Bizler de halkımızın, örgüte destek vermediğini memnuniyetle gözlemliyoruz." diyen Adnan Taşdan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diyarbakır ne yazık ki son dönemlerde terör olayları ile anılır hale geldi. Terör örgütleri vatandaşlar arasındaki bu birlikteliği bozmak için saldırılar gerçekleştiriyor, baskı ve şiddet uygulayarak halkımızı sindirmeye çalışıyor, evlerinden ediyor. Sağlık, ticaret ve eğitim gibi temel ihtiyaçlardan da vatandaşı alıkoyuyorlar. Son 6 ayda gelen 124 bin ihbardan 10 bin 575'i terör örgütü mensuplarının faaliyetlerine yönelik. Titizlikle değerlendirdiğimiz bu ihbarlar operasyonlarımızda bize yol çiziyor. Sur'da operasyonun sürdüğü dönemde Türkiye'nin dört bir yanından güvenlik güçlerimize yiyecek ve mektuplar gönderildi. Bizzat çevre güvenliği alan arkadaşlarımızın yanına gidip, desteklerini belirten çok sayıda vatandaşımız oldu. Türkiye'nin farklı şehirlerinden olduğu gibi Diyarbakır halkından da çok büyük destek gördük."

- "Diyarbakır'ı daha huzurlu hale getireceğiz"

Terörün amacının halkı korkutmak ve sindirmek olduğunu dile getiren Taşdan, Diyarbakır halkının son zamanlarda bunu aşmaya başladığını vurguladı.

Emniyet Müdürü Taşdan, "Diyarbakır halkı devletin kendilerine sunmuş oldukları imkanlarla yaşamayı yüksek sesle dile getirmeye başladı. Bize her türlü desteği veren Diyarbakır halkına teşekkür ediyoruz. Bu destek bize güç, kuvvet veriyor. Vatandaşlarımızın desteğiyle inşallah Diyarbakır'ı daha huzurlu hale getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Terörle mücadelede vatandaşların desteğinin önemine dikkati çeken Adnan Taşdan, "Vatandaşlar bize desteklerini sözlü olarak bildirmelerinin yanı sıra ihbarlarla da gösteriyorlar. Terörle mücadelede bu ihbarların önemi büyük. Birçok noktada önlemlerimiz var ama vatandaşlarımız olmasa bu olayların üstüne kararlılıkla gitmemiz mümkün değil." dedi.

- Vali Aksoy canlı yayına bağlandı

Daha sonra canlı yayına telefonla bağlanan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ve Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Türk Polis Teşkilatının Polis Haftası'nı kutladı.

Vali Aksoy, güvenlik birimlerinin terörle mücadeleye kararlılıkla devam ettiğini, halkın güvenliği için kurulduğu günden bu yana büyük özveri ile görev yapan teşkilatın bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarını sürdüreceğini dile getirerek, "Polis Radyosu aracılığıyla vefakarca çalışan polisimizi yürekten kutluyorum. 10 Nisan Polis Haftası'nı kutluyorum." şeklinde mesajını iletti.

Emniyet Müdürü Taşdan da Vali Aksoy'a güzel dileklerinden dolayı teşekkür etti.

Yayına katılan Başsavcı Solmaz ise tüm emniyet teşkilatına başarı dileklerini iletti.

Adnan Taşdan, Vali Aksoy ve Başsavcı Solmaz ile iyi bir iş birliği içerisinde çalıştıklarını aktardı.

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ı rahmetle andıklarını dile getiren Taşdan, Okkan'ın görev yaptığı süreçte polis halk ilişkilerinin arttığını, aynı şekilde halk ile daha çok bir arada olmaya çalıştıklarını, bunun da karşılığını aldıklarını anlattı.

 - Telefon dolandırıcılarına karşı uyarı

Vatandaşların sıkıntı yaşadığı konulardan birinin de telefon dolandırıcıları olduğunu ifade eden Taşdan, çok sayıda kişinin dolandırıldığını belirtti.

Adnan Taşdan, polisin hiç kimseden para istemeyeceğine işaret ederek, "Polis sizinle ilgili bir işlem yapacaksa ya kapınıza gelir ya da sizleri en yakın karakola davet eder. Bu nedenle vatandaşlarımızın telefonla dolandırıcılarına inanmaması ve duyarlı olması gerekir." uyarısında bulundu.

Diyarbakır'da uyuşturucu ile mücadele çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Taşdan, kentin uyuşturucunun üretilerek, naklinin yapıldığı illerden biri olduğuna dikkati çekti.

Emniyet Müdürü Taşdan, güvenlik güçlerinin hem ekim alanlarına yönelik çalışmalar gerçekleştirdiğini hem de yeni kurulan narkotimler ile özellikle okul çevrelerinde öğrencileri zehirlemek isteyen sokak satıcılarına yönelik mücadele edildiğini aktardı.

Öğrencilere de seslenen Adnan Taşdan, eğitimle trafik denetimci kimliğini almaya hak kazanan öğrencilerin trafik kurallarına uymayan sürücüleri kendilerine ihbar ettiğini, bu şekilde cezai işlemi uyguladıklarını belirtti.

Taşdan, kentteki karakol sayısı ile bu karakollarda nasıl hizmet verildiğine ilişkin de bilgiler verdi.

Radyo programında mikrofon uzatılan vatandaşların teşkilata verdiği destek ile ilgili görüşlere de yer verildi.

Adnan Taşdan, programın sonunda istekte bulunduğu "Türkiyem" şarkısını tüm Türkiye'ye ve teşkilata armağan etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz