4 çocuğuyla kayıplara karıştı

Diyarbakır’da ikinci kez evlenen Hacı Umur’un ilk eşi ve 4 çocuğu sırra kıdem bastı. 17 yıllık eşi ve küçük yaştaki 4 çocuğundan 70 gündür haber alamayan Umur, yetkililerden destek bekliyor.

4 çocuğuyla kayıplara karıştı

70 gün önce kaybolan Süreyya Umur ve 1’i kız 4 çocuğundan haber alınamıyor. Tarlada çalışarak ailesinin geçimini sağlayan baba Hacı Umur, uzun süredir haber alamadığı eşi ve çocuklarının hayatından endişe ediyor.

                          

KUMA GETİRDİĞİ İLK EŞİ KAYBOLDU

Eşinin iddiasına göre eşi 70 gün önce ilaç alacağını söyleyerek evden çıktı.Evden ayrılan genç kadın, yaşları 3 ile 11 arasında değişen 4 çocuğuyla birlikte bir daha dönmedi. Kayıplara karışan Pınar 11,Devran 8,Boran 6 ve Geylani de 3 yaşında.

Bir süre önce yeniden evlenerek ilk eşi Süreyya’nın üzerine kuma getiren Hacı Umur, 17 yıllık eşi ve 4 çocuğunun neden kaybolduğunu bilmediğini , yetkililerden destek beklediğini söyledi.

‘ARAMIZDA KAVGA VE ŞİDDET OLMADI’

Umur,“Eşimle hiçbir sorunumuz yoktu. Çocuklarla birlikte eczaneye ilaç almaya gideceğini söyleyerek evden çıkmış. Ben o sırada evde değildim. Karakola,savcılığa durumu bildirdik. Aradan 2.5 ay geçmesine rağmen haber alamadık. Kadın sığınma evlerine de sorduk,en ufak bir iz bulamadık. Eşimin gidebileceği akrabalarına da ulaştık ve onlar da nerede olduklarını bilmiyorlar. Çocuklarım küçüktür. Hem eşim hem de çocuklarım için endişeliyim. İnsanlık namına gören,duyan karakola veya bize haber versin. Aramızda kavga ve şiddet olmadı. Yetkililerden de destek bekliyoruz. Bize yardımcı olsunlar.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz