4 projeye onay!

Diyarbakır Yerel Gündem 21 Kent Konseyi, Gençlik ve Değişim Derneği ve Diyarbakır Otizmle Mücadele Derneği ortaklığıyla 4 proje gerçekleştirilecek.

4 projeye onay!

Diyarbakır Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Projeler Koordinatörü Umut Suvari, AB Eğitim ve Gençlik Programları tarafından desteklenen dört proje ile ilgili açıklama yaptı. Suvari, "EVS (Ethical, Value, Sacrifice) Projesi: Eylem 4.3 Uluslar Arası Eğitim Kursu" adıyla gerçekleştirilecek ilk projenin Romanya, Macaristan, Litvanya ve Bulgaristan'dan farklı kurum ve kuruluşlardan gelecek olan 15 dernek başkanı olan gençlik liderleri Diyarbakır'da eğitim alacak.

KENT KONSEYİ PROJELERİ

2-9 Temmuz 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan eğitim; Gençlik Programının en önemli konularından olan Avrupa Gönüllü Hizmeti projelerinin yaygınlaştırılması, Avrupalı gençlerin Diyarbakır'da, Diyarbakırlı gençlerin de Avrupa'daki gençlik kuruluşlarında gönüllü olarak çalışabilmelerini sağlamayı esas alıyor. Bu proje sayesinde Diyarbakırlı gençler Avrupa'daki Sivil Toplum Kuruluşlarında 2 ila 12 ay arasında gönüllü olarak yer alabilecek. Gençlerin tüm masrafları AB Eğitim ve Gençlik Programları tarafından karşılanacak.

4 PROJEYE ONAY VERİLDİ

Otizmle Spor Yap, Engeli Aş Projesi, Spor Yap, Engeli Aş Projesi: Eylem 1.2 Gençlik Girişimleri Projesi adıyla da Diyarbakır Otizmle Mücadele Derneği koordinatörlüğünde ve Diyarbakır Kent Konseyi ile Gençlik ve Değişim Derneği ortaklığı ile bir başka proje yürütülecek. Proje; otizmli çocukların tedavisinde en önemli araç olan spor sayesinde, otizmli çocukların sosyal hayata dahil edilmeleri sağlanacak. Spor eğitiminin yanı sıra otizmli çocukların en az 50 aile ile beden eğitimi bölümü mezunu veya öğrencisi olan 40 kişiye de otizmli çocuklarla spor yapma teknikleri konularında eğitici eğitimi verilecek. Proje kapsamında ayrıca; çeşitli seminerler, konferanslar ve kampanyalar gerçekleştirilecek.

EBRİ İLE ENGİN DENİZLERE

Eylem 1.2 Gençlik Girişimleri Projesi kapsamında Diyarbakırlı genç kadın ve çocuklara yönelik 4 ay boyunca Ebru Sanatı konusunda eğitimler verilecek. Eğitim sonunda ortaya çıkan ürünlerin sergilenmesiyle proje sona erecek. Oluşturulacak atölye ile proje sonrasında da Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda gönüllülük esasında dezavantajlı genç, kadın, engelli ve çocuklara yönelik eğitimler devam edecek.

YOUTH VİOCE FOR ECOLOGY

Eylem 2 Avrupa Gönüllü Hizmeti Projesi kapsamında da Danimarka, Estonya ve Romanya'dan gelecek 3 genç, 8 ay boyunca Sümerpark Ortak Yaşam Alanı içerisinde faaliyetlerini sürdüren Gençlik ve Değişim Derneği ile Kent Konseyi'nin çalışmalarında gönüllü olarak yer alacak. Gençler özellikle ekoloji çalışmalarında aktif olarak yer almakla beraber ayrıca Diyarbakırlı Gençlerin Avrupa'ya gönderilmesinde uluslar arası ilişkileri sağlayacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler