Görüş Bildir

4 ton esrar!

Lice'de hava destekli uyuşturucu operasyonunda 3 ton 769 kilogram esrar maddesi ele geçirildiği açıklandı.

4 ton esrar!

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Lice ilçesinde yapılan uyuşturucu operasyonunda, 3 ton 769 kilogramesrar maddesi ele geçirdiklerini bildirdi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kenevir ekimi yapıldığı ihbarı alınan Lice ilçesi Ziyaret köyü ile çevresindeki mezralara operasyon düzenledi.

4 TON ESRAR MADDESİ

İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bahçesinde düzenlediği toplantıda basın mensuplarına operasyonun bilançosunu açıkladı.

Operasyonda, 530 bin 494 kök kenevir bitkisinin imha edildiğini belirten Sağlam, 3 ton 122 kilogramkubar ile 647 kilogramtoz esrar maddesi olmak üzere toplam 3 ton 769 kilogramesrar maddesi ele geçirildiğini kaydetti.

PİYASA DEĞERİ 9 MİLYON LİRA

Sağlam, arama yapılan yerlerde 2 tabanca, 1 pompalı tüfek ve çok sayıda merminin de ele geçirildiğini ifade ederek, şunları söyledi:  ''Tarlada imha edilen esrarın mali değeri 70 milyon liradır. Burada gördüğünüz esrar maddesinin değeri ise 8 milyon 832 bin liradır. Esrar maddesinin ekildiği yerde örgüt de bulunuyor. Esrardan elde edilen gelirden örgüte de pay ayrılıyor. Basına yansıdığı gibi 'Bahoz Erdal' kod isimli şahıs, toprağa gömülen 5 milyon paranın kaybolduğunu söyledi. Toprağa gömülen 5 milyon lirayı öldürülen arkadaşlarının gömdüğünü ve paranın yerini ondan başkası bilmediği için bulamadıklarını açıkladı.''

Sağlam, konuyla ilgili olarak haklarında yakalama kararı bulunan E.T. ile H.D. isimli kişilerin de operasyonda yakalandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi