5 bin çocuk giydirildi!

AK PARTİ İstanbul İl Başkanlığı, Diyarbakır'da aralarında çatışmalı ve terör olaylarından mağdur 20 bin aileye gıda , 5 bin çocuğa bayramlık 60'ar liralık alışveriş çeki yardımında bulundu.

5 bin çocuk giydirildi!

AK Parti İstanbul İl Teşkilatı, terörden dolayı mağdur olan Sur ilçesindeki çocukların da aralarında bulunduğu 5 bin çocuğu Ramazan Bayramı dolaysıyla giyim yardımı yaptı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar ve partililer, Yenişehir ilçesinde Form AVM Alış-Veriş merkezinde, aralarında terör mağdurlarının da bulunduğu çocuklara 60 liralık hediye çeklerini dağıttı.

Anne ve babalarıyla çekleri alan çocuklar, Ramazan Bayramı için alışveriş merkezinde beğendikleri bayramlık kıyafetleri aldı.

Temurci, bu yılın başında "dostun eli yardım seli" diye bir kampanya başlattıklarını belirterek, bu yardımların bir bölümünü Bayırbucak'tan gelenlere verdiklerini, bir bölümünü ise Güneydoğulularla paylaştıklarını söyledi.

Ramazan'da Diyarbakırlılarla özel bir kardeşlik anlaşması yaptıklarını aktaran Temurci, belediye ve ilçe başkanları, Diyarbakır teşkilatı ve il yönetimleriyle kentte bulunduklarını ifade etti.

Çocukların her birine 60 liralık çek verdiklerini, çeklerini alan çocukların alışveriş yapacağını anlatan Temurci, "Çocuklar bayramlıklarını giyecekler. Anneleri ve babalarıyla geldiler. Biz de onlara eşlik edeceğiz. Onların gülümsemesi gerçekten bayramı bize birkaç gün erken başlattı. Rabbim her bayramda Diyarbakırlı çocukların gülen yüzünü bizlere göstersin." diye konuştu.

Diyarbakırlılara dağıtılmak üzere 20 bin gıda kolisi çalışması da yaptıklarının altını çizen Temurci, bu kolileri ihtiyaç sahibi ailelere dağıtacaklarını bildirdi.

Bayramda 10 bin aileye kolilerin dağıtılacağını, kolilerle birlikte 25 liralık çek de vereceklerini aktaran Temurci, Diyarbakır'da dua almaya ve çocukların yüzlerinin gülmesini görmeye geldiklerini dile getirdi.

Ramazan ayı içerisinde Ulu Cami avlusunda yaklaşık 4 bin insanla iftar açtıklarını anımsatan Temurci, Diyarbakır il teşkilatıyla birlikte her gün 750 kişiye de iftar yemeği verdiklerini belirtti.

Diyarbakır'ın 17 ilçesinde bulunan çocukların buraya gelip istedikleri giysileri alacaklarını kaydeden Temurci, elbise ve ayakkabılarını alan ailelerin kendilerine dua ederek buradan ayrılacaklarını aktardı.

Temurci, İstanbul'un Diyarbakır ile kardeş olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Diyarbakırlı çocukların İstanbullu çocuklarla kardeş olduğunu, onların bayram sevincinin bizim bayram sevinci olduğunu göstermeye geldik. Bu çalışmalar inşallah devam edecek. Ramazandan sonra da mutfak malzemesi yardımı olacak ailelere. Diyarbakırlı kardeşlerimizle el ele kenti terörden, terör anlayışından her geçen gün biraz daha temizleyeceğiz. Kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi bu şekilde çocuklarla birlikte buradan haykıracağız."

- Çocuklar bayram sevinci yaşadı

Yardım alan çocuklardan Emine Elçek de çok mutlu olduğunu anlatarak, teşekkür etti.

Sur'daki evlerinden çıktıkları zaman çok üzüldüğü dile getiren Elçek, mağazada istediği elbiseleri ve gözlük alacağını belirtti.

Çocuklardan Sümeyye Gürbüzer de spor ayakkabı ve tulum beğendiğini söyledi.

Aldığı kıyafetleri ve spor ayakkabıları bayramda giyerek arkadaşlarıyla gezeceğini ifade eden Gürbüzer, "Bunları bana hediye edenlere teşekkür ederim. Çok güzel şeyler vardı. Beğendiğimi aldım. Bunları bayramda giyeceğim. Çok mutluyum." dedi. 

Sur mağduru olduğu için kendilerine alışveriş çeki verildiğini aktaran anne Hülya Dağlı, "Cumhurbaşkanımıza gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Vesile olan ve yardım edenlere de çok teşekkür ediyoruz. Bu bayramda çocuklar gerçekten çok mutlu. Buraya gelenlerde ayrı bir sevinç ve heyecan var. Bu elbiseleri bayramda çocuklarıma giydireceğim." diye konuştu.

Çok sevinçli olduğunu belirten anne Emine Çeçen de 2 çocuğunun çok mutlu olduğunu aktardı.

"Bu yardımı yapanlardan Allah razı olsun. Bizi mutlu ettiler, sevindirdiler. Bu elbiseleri çocuklarımıza giydireceğiz. Sur mağduruyuz. Bize çek verdiler. Biz de alışverişimizi yaptık. Bizim bu dar günümüzde yanımızda olanlara teşekkür ederiz." diyen Çeçen, bir daha olayların yaşamasını istemediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz