6 belediye ablukada!

Pkk'ya hendek ve barikatta Diyarbakır'ın 6 ilçe belediyesi ablukaya alındı. İş makinalarına el konulurken, 6 görevli tutuklandı. Sur'da dün yine çatışmalar yaşandı, biri sivil 5 kişi yaralandı. İki çocuk buldukları patlayıcıyla yaralandı.

6 belediye ablukada!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, PKK mensuplarına yardım ettikleri gerekçesiyle Diyarbakır'daki bazı ilçe belediyeleri hakkında başlatılan soruşturma kapsamında birçok iş makinesi ve araca el konuldu.

MAĞDURİYET YARATIYOR

Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçeleri dahil birçok noktada, PKK'nın gençlik yapılanması olan YDG-H'lilerin hendek kazması, barikat kurması ve sokaklara patlayıcı yerleştirmesi bölge halkını mağdur ediyor. Başsavcılık, örgüt mensuplarına yardım ettikleri gerekçesiyle Diyarbakır'a bağlı 6 ilçe belediyesi hakkında hakkında soruşturma başlattı.

6 BELEDİYE ABLUKADA

Dicle, Silvan, Sur, Kulp, Bismil ve Lice belediyeleri hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ilçe belediyelerine ait bazı kepçe, araç ve tekerlekli iş makinesi ile Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresine (DİSKİ) ait bir traktör kepçesine el konuldu.

Gözaltına alınan belediye çalışanları F.K, H.C, A.R.Ç, Y.S, A.Ö ve A.Ö. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma devam ederken, gözler 6 Belediye'nin Eş Belediye başkanları hakkında da herhangi bir soruşturmanın açılıp açılmadığına çevrildi.

SABAH SAATLERİNDE ÇATIŞMA

Sur İlçesi'ndeki Hasırlı Mahallesi'nde dün sabah 1 uzman çavuş, PKK'lı bir teröristin kullandığı Kanas suikast silahı ile vurularak ağır yaralandı.  Sur'da tuzaklanmış bombanın patlatılması sonucu ise 3 asker ile, hendekleri kapatmak için giden Devlet Su İşleri (DSİ) ekibinin içinde yer alan 1 işçi yaralandı. 1'i  ağır 4 asker ile 1 DSİ çalışanı hastaneye kaldırılıp tedavi altına alındı.

HENDEKLERİ DSİ KAPATIYOR

Öte yandan, öğlen saatlerine doğru havanın güzel olmasını da fırsat bilen çok sayıda kişi, polis arama noktalarından geçerek, Gazi Caddesi üzerinde gezdi alışveriş yaptı. Uzun zamandır kepenklerini açamayan işyeri sahiplerinin çoğunun dükkanlarını açtığı görüldü. Polis ve askeri zırhlı araçlarının yoğun şekilde giriş yaptığı ilçede, ambulanslar da hasta ve yaralı taşımaya devam ediyor.

Öte yandan, dün sabah saatlerinden itibaren DSİ’ye ait kamyonlara yüklenen topraklar, Sur ilçesine getirildi. Kamyonlar, Gazi Caddesi üzerinden geçerek, ilçe genelinde bulunan hendekleri toprakla kapatmaya başladı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ilçede, iki tane ambulans da hazır bekletiliyor.

BULDUKLARI İKİ PATLAYICI

YDG-H tarafından bırakılan el yapımı bir patlayıcı ile oynayan iki çocuk yaralandı. Yaralı çocukların durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, olay, öğle saatlerinde merkez Kayapınar ilçesi Peyas Mezarlığı içerisinde meydana geldi. Burada M.K. (9) ve F.K. (16) adlı iki kardeş, teröristler tarafından mezarlıkta saklanan bir patlayıcı bularak, oynamaya başladı.

Bir süre sonra patlayıcı büyük bir gürültüyle infilak etti. Patlamada, iki çocuk da yaralandı. Olay yerine çağrılan ambulanslarla özel bir hastane ile Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan çocuklar tedavi altına alındı. Çocukların, el, göğüs ve başlarından yaralandığı öğrenilirken, durumlarını ciddi olduğu ve yoğun bakımda tutuldukları bildirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

BÖLGEDEKİ ÇATIŞMALAR

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde devam eden operasyonda 8 Ocak günü 2 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Açıklamada operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 70 olduğu ifade edildi. Genelkurmay'ın açıklamasında Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde devam eden operasyondaysa 16 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 237 olarak açıklandı. Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki operasyondaysa toplam etkisiz hale getirilen örgüt üyesi sayısının 119 olduğu ifade edildi.

İHBAR EDENE PARA DESTEĞİ

Emniyet Genel Müdürlüğü, terörist ihbar hattına ihbarda bulunan 3 kişiye tam 525 bin lira ödül verildi. Emniyet Genel Müdürlüğü, aranan teröristlerle ilgili bir internet sitesi açmış, bir de terör ihbar hattı kurmuştu. O hatta gelen ihbarlar sonucunda kısa süre içinde çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. İhbarları doğru çıkan 3 kişiye tam 525 bin lira ödül verildi. Kimlikleri gizli tutulan ihbarcılar, para ödülünün yanı sıra istedikleri takdirde koruma altına da alınabiliyor. Terör hattına bugüne kadar yaklaşık 50 bin ihbarda bulunuldu, ihbarları değerlendiren güvenlik güçleri ise mücadeleyi aralıksız sürdürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz