6 Şehit

Şemdinli'de bombalı saldırı, 4 asker şehit olurken, 8 askerde yaralandı. Nusaybin'de kanas silahıyla düzenlenen saldırıda bir astsubay şehit oldu, 5 asker yaralandı.

6 Şehit

Hakkari ve Nusaybin'den peş peşe şehit haberleri geldi. Şemdinli İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin askeri arkaca bombalı saldırısında 4 asker şehit olurken, 9 asker de yaralanrken, PKK'lı militanın keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte 1 astsubay şehit oldu. İlçede ayrıca PKK'lıların tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 5 asker de yaralandı.

ŞEMDİNLİDE BOMBALI SALDIRI

Olay, dün saat 14.00 sıralarında, Şemdinli İlçe merkezine yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta Irak sınırındaki Aktütün ile Beyyurdu arasında kalan Mendi Bölgesi'nde meydana geldi. PKK'lı teröristler yola önceden tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı askeri zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirdi.  Patlamada ilk belirlemelere göre 4 asker şehit oldu, yaralanan 6 asker Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.  Bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

KONYAYA ŞEHİT ATEŞİ

Şehit olan 4 askerden 26 yaşındaki sözleşmeli piyade er Recep Alpmala'nın memleketi Konya'da şehit ateşi düştü. Şehit Alpmala'nın 6 aylık sözleşmeli er olduğu belirtildi.  Merkez Meram İlçesi Hacıfettah Mahallesi'nde oturan taksi şoförü babası Hasan Alpmala'ya acı haber, askeri yetkililer tarafından verildi. Sinir krizi geçiren aile fertlerine hazır bekletilen sağlık görevlileri müdahalede bulundu. Daha önce hırdavat dükkanında çalışan şehit Alpmala'nın yaklaşık 6 aylık sözleşmeli er olduğu belirtildi. 4 kardeş olan Şehit Alpmala'nın annesi Emine Alpmala'nın ise 2011 yılında vefat ettiği öğrenildi. Şehit Alpmala'nın cenazesinin yarın memleketi Konya'da defnedilmesi bekleniyor.

İKİNCİ ŞEHİT ATEŞİ

Hakkari'de şehit olan ulaştırma uzman çavuş Veli Demiryürek'in memleketi Osmaniye'deki baba ocağına ateş düştü.

Şehit uzman çavuş 30 yaşındaki Veli Demiryürek'in Merkez Fakıuşağı Mahallesi Prof. Dr. Alper Akınoğlu Caddesi'ndeki baba evine gelen askeri yetkililer ve yanlarında polis ile sağlık görevlilerinden oluşan heyet, acı haberi şehidin babası 56 yaşındaki baba Besat, anne Adalet ve kardeşi Raci Demiryürek'e verdi. Askeri yetkilileri karşısında gören şehidin anne ve babası fenalaştı. Sakinleştirilemeyen anne ve baba ambulanslarla Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bu sırada askeri ve polislerin sakinleştirmeye çalıştığı kardeş Raci Demiryürek ise "Ağabey neredesin, kurban olayım çık gel. Beni ağabeyime götürün" diye gözyaşı döktü. Sağlık görevlilerinin müdahale ettiği Raci Demiryürek de ambulansla hastaneye götürüldü.

DAĞLICA BÖLGESİNDE

Öte yandan, Dağlıca Gevana Kurki Tepe bölgesinde PKK'lı teröristlere yönelik güvenlik güçleri operasyon başlattı. 16 Mayıs tarihinde 7 PKK'lı terörist silahları ile birlikte gizlendikleri mağaraya yapılan operasyonla ölü olarak ele geçirildi. Bölgede devam eden operasyonlarda son olarak dün başka bir mağarada saklanan 1'i keskin nişancı olan kadın terörist olan 3 PKK'lı terörist silahları ile beraber ölü olarak ele geçirildi. Yapılan aramada 1 Kanas keskin nişancı tüfeği, 1 BİXİ Mtf., 1 kaleşnikof, 1 jeneratör ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi. Mağaranın büyüklüğüne ve ele geçen yaşam malzemesinin büyük miktar oluşuna bakıldığında, diğer PKK'lı teröristlerin de zaman zaman burada kaldıkları değerlendirildiği belirtildi.

NUSAYBİN'DE KANASLI SALDIRI

Nusaybin'de kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 14 Mart'ta başlatılan sokağa çıkma yasağından sonra asker ve polisin başlattığı operasyonlar sürüyor. Bugün sabah saatlerinde Yenişehir Mahallesi Tunç Sokak üzerinde PKK'lı teröristler keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Anıl Gül ağır yaralandı. Ambulansla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan astsubay Gül, doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen şehit oldu.

BÖLGEDEKİ OPERASYON

Nusaybin'de ikinci saldırı Yenişehir Mahallesi Reyhan Sokak üzerinde meydana geldi.  PKK'lılar, tuzakladığı patlayıcıyı, güvenlik görevlilerin geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Saldırıda 5 asker yaralandı. Yaralı askerler ambulanslarla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

385 PKK'LI ETKİSİZ HALDE

Mardin Valiliği,düne kadar Nusaybin İlçesi'nde sürdürülen operasyonlarda toplam 385 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

ŞEHİDE CENAZE TÖRENİ

Gül için tören düzenlendi.  70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndaki törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konularak, özgeçmişi okundu ve dua edildi.

Piyade Yüzbaşı Hakan Yay, burada yaptığı konuşmada, vatan toprakları için canlarını feda eden, vatanı ve istiklali eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz tüm şehitlerin önünde saygı ile eğildiklerini söyledi.

Tarihin her evresinde insanlığı, uygarlığı ve adaleti ile tüm insanlığa örnek teşkil eden asil Türk milletinin, her türlü felaket karşısında büyük bir sabır gösterdiğini, ancak vatanı söz konusu olduğunda hiçbir fedakarlıktan çekinmediğini belirten Yay, gerektiğinde bu uğurda binlerce şehit verildiğini vurguladı.

Mardin Müftü vekili İsmail Ünal'ın okuduğu duanın ardından şehidin naaşı, Eskişehir'e gönderildi.

MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ

Törene, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Tunceli 4.Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Ergün, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran ve Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

ASKERİ ARAÇ DEVRİLDİ

Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Doğan köyündeki üs bölgesinden dönen askerleri taşıyan araç, köyün girişinde virajı alamayınca şarampole devrildi. Kazada, araçta bulunan 6 asker yaralandı. Yaralılar, helikopter ile Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığına getirilerek burada hazır bekletilen ambulanslarla Siirt Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yaralı askerlerin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz