603 esnafa can suyu!

Terörün yaşamı ve ekonomiyi felç ettiği Sur'daki 603 esnafa "can suyu" desteği geldi. Beşbin aileye de, nakdi ve gıda yardımı yapıldı. İki banka da borçları faizsiz erteledi.

603 esnafa can suyu!

Sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların sürdüğü bölgenin de insansızlaştığı Sur İlçesi'ndeki esnafa "can suyu" desteği geldi. Başbakanlık esnafa dağıtılması için 1 milyon 753 bin 500 lira yardım gönderdi. PKK'nın baskıları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan 4 bin 322 aileye de 1 milyon 562 bin lira yardım yaptı

BAŞBAKANLIKTAN DESTEK

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz Sur ilçesinde meydana gelen terör olayları neticesinde zarar gören küçük esnafımızın mağduriyetini giderilmesi ve acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Başbakanlığımız tarafından Valiliğimize gönderilen ödenek ile 603 esnafımıza toplam 1.753.500 TL yardımda bulunulmuştur" denildi.

VATANDAŞA YAPILANLAR

Öte yandan, İl Valisi Hüseyin Aksoy, yaptığı açıklamada, Sur'da ikamet edip, terör örgütü mensuplarınca oluşturulan hendek ve barikatlar nedeniyle evlerini terk etmek zorundan kalan vatandaşların mağduriyetini gidermek için başlatılan çalışmaların sürdüğünü belirtti.

BEŞ BİN AİLEYE YARDIM

Bu kapsamda Sur, Bağlar, Kayapınar ve Yenişehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından, il genelinde 4 bin 322 aileye 1 milyon 562 bin 964 lira yardım edildiğini kaydeden Aksoy, Sur ve Yenişehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca da bin 105 koli gıda ile 6 bin 50 ekmek dağıtıldığını aktardı.

28 AİLE OTELDE MİSAFİR

Sur ilçesindeki evi dışında kalacak yeri olmayan 28 ailenin çeşitli otellerde misafir edildiğini bildiren Aksoy, açıklamasında şunlara yer verdi: "Onların da masrafları valiliğimiz tarafından karşılanmaktadır. Bizler devlet adına bugüne kadar vatandaşlarımızın yanında olduğumuz gibi bundan sonra da onların mağduriyetlerini gidermek ve Diyarbakırımızı daha yaşanır bir kent haline getirmek adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Devletimiz, vatandaşlarımızın refahı adına her türlü çalışmayı yapmaya devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

İKİ BANKARDAN DESTEK

Buarada, Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, "Akbank ve İş Bankası, Sur esnafının kredi ve kredi kartı faizleri dahil olmak üzere tüm borçlarını faizsiz olarak 1 ay erteledi" dedi. Hükümetin bir süre önce vergi ve SSK borçlarını 3 ay süreyle ertelediğini anımsatan Sayar, bu sürenin 1 yıla çıkarılmasını talep ettiklerini kaydetti.

Sayar,  Sur ilçesinde mağdur olan esnafın sıkıntısının giderilmesi amacıyla bankalarla görüşme yaptıklarını söyledi. Akbank ve İş Bankası yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerin olumlu sonuçlandığını kaydeden Sayar, "Akbank ve İş Bankası, Sur esnafının kredi ve kredi kartı faizleri dahil olmak üzere tüm borçlarını faizsiz olarak 1 ay erteledi. Destek sundukları için banka yetkililerine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz