65 üzerine sosyal destek

Diyarbakır’ın Yenişehir Belediyesi, ilçede Yaşlı Destek Programı (YADES) Projesi kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na kayıtlı 65 yaş ve üzeri 9 bin 754 vatandaşa özel hizmet veriyor.

65 üzerine sosyal destek

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi ilçede Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na kayıtlı 65 yaş ve üzeri 9 bin 754 vatandaşa özel hizmet veriyor.

İlçede hayata geçirilen Yaşlı Destek Programı (YADES) kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşlara, okuma yazmadan teknoloji kullanımına, sağlık hizmetinden kişisel bakıma kadar birçok hizmet sunuluyor.

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, ilçede Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na kayıtlı ileri yaşta 9 bin 754 vatandaşın yaşadığını belirterek, 65 yaş ve üzeri bu vatandaşlara yönelik YADES projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

65 YAŞ ÜZERİNE YADES KOŞUYOR

Beşikci, şunları kaydetti:

"65 yaş ve üstü yalnız yaşayan, evden çıkmakta zorluk yaşayan, evde bakım hizmetine gereksinim duyan yaşlılar ile kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen yaşlıların sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına YADES Projesini başlattık. Projemiz ile belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Aziziye Mahallemizdeki Ahi Evran Parkı İkinci Bahar Millet Kıraathanesi ile Kooperatifler Mahallemizde bulunan İkinci Bahar Millet Kıraathanemizde vatandaşlarımıza dinlenme, kitap ve gazete okuma, haftanın bir günü saç bakımlarını yaptırma, günlük şeker ve tansiyon ölçümlerini yapma gibi imkanlar sunuyoruz. Bu imkanlarımızın yanında haftanın belirli günlerinde teknoloji kullanımı, okuma-yazma, sağlıklı yaşam, iletişim gibi konularda seminerler ile sinema, tiyatro, konser, il içi kültürel ve sanatsal gezi gibi etkinliklere de katılma imkanı sağlıyoruz."

SOSYAL TAKSİLER EMİRLERİNDE

65 yaş ve üzeri vatandaşlara sosyal taksiler ile banka, hastane, kamu kurum ve kuruluşlara ulaşım hizmeti de verildiğini dile getiren Beşikci, "Vatandaşlarımızın vakitlerini daha nitelikli geçirebilmeleri için ebru ve satranç gibi hobi kurslarımızla, 'Kuşaklar Arası Etkileşim Projemiz' ile gençlerle yaşlılarımızı bir araya getirerek iki nesil arasında dayanışmayı güçlendiriyoruz. Yaşlılarımızdan oluşan Koca Çınarlar Korosuyla da onlardan eski Diyarbakır türkülerini dinleme şansı buluyoruz." ifadelerini kullandı.

YADES Projesi ile ayrıca evden çıkamayan 65 yaş ve üzeri vatandaşların evlerinde ziyaret edildiğini aktaran Beşikci, "Sosyal hizmet uzmanı, doktor, psikolog, sağlık memuru, kuaför ve 5 personelden oluşan 'Evde Bakım' ekibimiz ile evlerinden çıkamayan vatandaşlarımızın evlerine gidilerek sağlık taramaları ve bakımlarını gerçekleştiriyoruz." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz