Görüş Bildir

7 bin yangına müdahale!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 2020 Ocak ayından itibaren başta yangın olmak üzere su baskını, arama-kurtarma ve baca temizliği olmak üzere toplam 7 bin 372 olaya müdahalede bulundu.

7 bin yangına müdahale!

Kente bağlı 17 ilçede çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 2020 yılının ocak ayından bugüne kadar gelen ihbarlar doğrultusunda müdahale ettiği vaka sayısı 7 bin 372 olarak kayıtlara geçti.

2019 yılına göre kent genelinde yangın olaylarının yüzde 15 artış gösterdiği verilerde ekiplerin müdahalede bulunduğu 5 bin 11 yangın kontrol altına alındı.

7 BİN YANGINA MÜDÜHALE

Boğulma, araç içinde sıkışma, herhangi bir yerde mahsur kalma, çevre iller ile ülkenin farklı bölgelerinde yaşanan deprem ve doğal afetler olmak üzere bin 793 olayı değerlendirerek vakanın yaşandığı alana intikal eden İtfaiye Daire Başkanlığı, 356 su baskının tahliyesi ve yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için 212 baca temizliği gerçekleştirdi.

Diyarbakır İtfaiyesi, Elâzığ ve İzmir depreminde arama kurtarma çalışmalarına katıldı

24 Ocak’ta meydana gelen 6,8 şiddetindeki Elâzığ depreminin ardından harekete geçen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Maden ilçesi Gezin Beldesi’nde enkaz altında kalanları kurtarmak için arama ve kurtarma çalışmalarında yer aldı.

30 Ekim 2020’de İzmir’de AFAD verilerine göre 6,6 büyüklüğünde yaşanan depremin ardından yine harekete geçen İtfaiye Daire Başkanlığı, tam teçhizatlı ekipleriyle yıkımın en fazla yaşandığı Bayraklı ilçesinde arama-kurtarma çalışmalarına katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi