Görüş Bildir

7 yıl sonra barış dediler!

Eroğlu ve Tunar aileleri arasında 7 yıl önce başlayan "Kan davası" barışla sonlandı. Altındağ Dinlenme Tesislerinde verilen barış yemeğine tüm aile fertleri katılırken, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ve İl Başkanı Muhammed Dara Akar'da hazır bulundu.

7 yıl sonra barış dediler!

Recep KAYA/Tahir KARAKEÇİ/Ahmet DEMİR

DİYARBAKIR-Barış süreciyle Güneydoğu'da sağlanan huzur ve güven ortamı aileler arasındaki husumetleri de bir bir sona erdirmeye başladı. 7 yıl önce Eroğlu ve Tunar aileleri arasında başlayan "Kan davası" dün barış yemeğiyle son buldu.

7 yıl önce patlak veren ve bu süre içerisinde açıların yaşanmasına neden olan Eroğlu ve Tunar aileleri arasındaki husumet, Barış Komisyonunda yer alan Cahit Atabay ve Ensari Yoldaş'ın çabaları sonucu boruşla noktalandı.

Sağlanan barış görüşmelerinin ardından dün, Altındağ Dinlenme Tesislerinin çok amaçlı düğün salonunda verilen "barış yemeğiyle" aileler el sıkıştı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan barış yemeğine, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, İl Başkanı Muhammed Dara Akar ve Diyarbakır'ın tanınmış simalarının yansıra, Üçkuyu Köyü Muhtarı Şükrü Demirel ile Eroğlu ve Tunar ailesinin fertleri katıldı.

"Barış ve kardeşlik" temalı yapılan konuşmaların ardından, Eroğlu ve Tunar aile fertleri, Kur'an-ı Kerimin altından geçerek, birbirleriyle barıştılar.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi