Görüş Bildir

70’lik dedeyi kurye yapmış

68 yaşındaki bastonlu dedeyi kurye olarak kullanan uyuşturucu çetesi çökertildi, Baklava kutularında uyuşturucu ele geçirildi,

70’lik dedeyi kurye yapmış

Diyarbakır kent merkezinde Narkotik Polisin, dikkat çekmemesi için 68 yaşındaki kişiyi kurye olarak kullanan çeteye yönelik düzenlediği operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Kuryenin bastonla yürüdüğü görüntüler, güvenlik kamerasına yansıdı. Uyuşturucu ise baklava kutularının dibine zula edildiği belirlendi.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, organize şekilde hareket ederek- Diyarbakır kent merkezindn batı illerine uyuşturucu sevkiyatı yapan çeteye yönelik, çalışma başlatı. Teknik ve görsel yönde yürütülen çalışmalar sonucu önceki gün, şok operasyon düzenledi.

UYUŞTURUCU KURYESİ

Şüphelilerin, 68 yaşındaki yaşlı bir kişiyi kurye olarak kullandıkları tespit etti.  Şok operasyonda baklava, zeytin ve peynir kutuları ile canlı güvercinlerin bulunduğu kutuların altına gizleyerek uyuşturucu sevkiyatı yaptıklarını belirledi. Bunun üzerine Narkotik Timleri eş zamanlı düzenlenen operasyonda kurye ile birlikte 7 şüpheliyi gözaltına aldı.

BAKLAVA KUTUSUNDA

Yapılan aramalarda, 4 kilo 633 gram metamfetamin, 3 kilo 620 gram skunk, 1 kilo 945 gram esrar ele geçirdi. Kurye olarak kullanılan 68 yaşındaki kişinin bastonla yürüdüğü anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.  Uyuşturucu çetesiyle ilgili soruşturma ise devam ediyor.

60 KİLO EROİN ÇIKTI

Öte yandan,  Van'ın İpekyolu ilçesinde bir evde yapılan aramada 60 kilo 500 gram eroin ele geçirildi, 2 şüpheli yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin haksız kazanç sağlamak amacıyla uyuşturucu ticareti, nakli veya depolanması faaliyetlerini yürütenlere yönelik çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda, ilçedeki evde arama yapan ekipler, 60 kilo 500 gram eroin ele geçirdi. Olaya ilişkin 2 şüpheli gözaltına alındı.

KADIN YOLCULAR EROİNCİ

Bitlis Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ilçe girişinde bir yolcu otobüsünü durdurarak arama yaptı. Yapılan aramada otobüste yolcu olarak bulunan 2 kadının üzerinde 32 parça halinde 10 kilogram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi