'AB Sürecinde Diyarbakır Buluşmaları'

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Avrupa Birliği Bilgi Merkezi ile Diyarbakır Kültür Sanat Vakfı'nın işbirliğiyle "AB Sürecinde Diyarbakır Buluşmaları: Ortadoğu'da Yeniden Yapılanma ve Türkiye" konulu konferans düzenlendi.

'AB Sürecinde Diyarbakır Buluşmaları'

DTSO'dan yapılan açıklamada, DTSO Avrupa Birliği Bilgi Merkezi Koordinatörü Mehmet Nezir Güneş, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, bu ve devam edecek konferanslarda, toplumu yakından ilgilendiren konulara ağırlık vereceklerini söyledi.

AB BULUŞMALARI

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Uzgel de Ortadoğu'daki yapılanmanın şimdi olmadığını, 2000'li yılların başında başladığını ve uluslararası sistemin bunu gerektirdiğini belirtti.

Uluslararası sistemin Ortadoğu'daki üretim hızının işsizlik artış oranını karşılayamadığını, şişen bir genç nüfus oluştuğunu ve bu nüfus yapısını hiçbir ekonominin kaldıramayacağını belirten Uzgel, buradaki ülke yönetimlerinin de mevcut siyasal yapılarıyla bir çare üretemediğini, önlem alınamazsa orta vadede toplumsal patlamalara neden olabileceğini kaydetti.

Konferansa, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz