Abdullah Demirbaş Belediye’ye giremeyecek

Diyarbakır'da yürütülen bir soruşturma kapsamında tutuklanan ve 5 Ekim 2015 tarihinde hastalığı nedeniyle cezaevinden adli kontrol kapsamında tahliye edilen merkez Sur İlçesi Belediye eski Başkanı Abdullah Demirbaş ile ilgili uygulanan 'Diyarbakır sınırlarının dışına çıkmama' kararı, öğretmenlik yaptığı İstanbul'a gitmesine engel oldu.

Abdullah Demirbaş Belediye’ye giremeyecek

Tedavisi süren Demirbaş'ın avukatı Emin Aktar, müvekkilinin İstanbul'da öğretmenlik yaptığına dair belgeleri mahkemeye sunduklarını ve şehir dışına çıkmama kararına itiraz ettiklerini söyledi.

DHA’nın haberine göre Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Kırklar Dağı Konakları ile ilgili soruşturmada 8 Ağustos 2015 tarihinde 'Terörün Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet' ve 'Yasa dışı örgüt üyesi olmak' suçundan tutuklanan Demirbaş, avukatlarının sağlık koşulları nedeniyle yaptığı başvuru üzerine 5 Ekim'de tahliye edildi. Mahkeme, tahliye ettiği Demirbaş'ın adli kontrol kapsamında, haftada 3 kez gidip karakola imza vermesi, yurt dışına çıkış yasağı ve Diyarbakır sınırları dışına çıkmasını yasakladı. İstanbul Zeytinburnu'nda bir lisede felsefe öğretmeni olarak görev yapan Demirbaş, Diyarbakır dışına çıkma yasağı nedeniyle İstanbul'a gidemedi. Tutuklandığı sırada görev yaptığı okula bilgi verilmemesi nedeniyle müfettiş raporları ile meslekten atılma ile karşı karşıya kaldığını ifade eden Demirbaş, "Bunu son anda fark ederek, belgeleri okula gönderdik. Geç kalsaydık, meslekten atılacaktık" dedi.

Sur Belediye eski Başkanı Abdullah Demirbaş'ın tedavisi Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ederken, avukatı Emin Aktar, adli kontrol kapsamında verilen Diyarbakır sınırları dışına çıkmama kararına itiraz ettiklerini ve gerekli belgeleri mahkemeye sunduklarını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz