Ahmet serinlemek isterken boğuldu!

Diyabakır'da gölete giren 13 yaşındaki Ahmet, kayboldu

Ahmet serinlemek isterken boğuldu!

Serinlemek için gölete girip, kaybolan Suriyeli Ahmet El-Derviş'i (13) bulmak için arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Saatler sonra Derviş’in cansız bedenine ulaşıldı.

GÖLETE GİRDİ

Olay, Diyarbakır- Silvan kara yolundaki Kengerli Göleti'nde meydana geldi. Ailesi ile birlikte gölet kenarına gelen Ahmet El- Derviş, serinlemek için suya girdi. Ahmet, bir süre sonra gözden kayboldu.

SUDA KAYBOLDU

Durumu fark eden ailesi, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. Bölgeye AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İhbarla gelen ekipler, arama-kurtarma çalışması başlattı. 2 araç, bir bot, ve 8 personel ile çalışmalar aralıksız sürdürüldü.

Derviş’in cansız bedeni saatler sonra bulundu. Göletteki çamura battığı tahmin edilen Derviş’in cesedi hastane morguna kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

BARAJDA BOĞULDU

Öte yandan, Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde, Ahmet Baydilli, serinlemek için Çatak Mahallesi yakınlarındaki baraj gölüne girdi. Baydilli'nin bir süre sonra gözden kaybolması üzerine çevredekiler durumu polise bildirdi.

Gölde yaklaşık bir saat arama yapan İl Emniyet Müdürlüğü su altı ekipleri, Baydilli'nin cesedine ulaştı. Ceset otopsi için Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz