Görüş Bildir

Aileler Çatıştı

Silvan'da husumetli iki aile çatıştı, 2 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı. İlçede gerginlik hakim olurken, cenazeler toprağa verildi.

Aileler Çatıştı

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde 2 aile arasında çocuk konusunda çıkan ve silahların kullanıldığı kavgada, 2 kişi öldü, 1'i ağır olmak üzere 3 kişi de yaralandı.

Silvan İlçesi Feridun Mahallesi'nde aralarında geçmişe dayalı husumet bulunan 'Yangın' ve 'Orakçı' aileleri arasında, dün akşam saatlerinde çocukların anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. İki aileden 2 çocuk henüz belirlenemeyen bir sebeple kavga etmeye başladı.

İKİ AİLE FERTLERİ ÇATIŞTI

Büyüklerin de karışması üzerine kısa sürede büyüyen ve otomatik silahların kulanıldığı kavgada, Metin Yangın ve Hasan Orakçı öldü. Aynı kavgada, Cengiz Yangın ağır olmak üzere Uğur ve Eşref Yangın ile birlikte toplam 3 kişi de yaralandı.

İKİ KİŞİ ÖLDÜ, 3 YARALI

Dr. Yusuf Azizoğlu Silvan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar, burada yapılan ilk müdahale ardından Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılarak burada tedavi altına alındı. 2 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

TOPRAĞA VERİLDİ

Metin Yangın, ilçeye bağlı Feridun Mahallesi Mezarlığına defnedilirken, Otopsi için Dicle Üniversitesi Hastanesinde bulunan Hasan Orakçı'nın cenazesi ise Silvan’a bağlı Karaköy Mahallesi'ne getirdi. Cenaze namazı kılındıktan sonra köyün mezarlığına defnedildi.

Hasan Orakçı’nın ailesi taziye kurulmayacağını söyledi. Kavgada yaralanan Cengiz Yangın'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan, HÜDA PAR Silvan İlçe Teşkilatının iki ailenin de cenaze merasimine katıldığı görüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi