Aileler DNA testi için kan örneği verdi

Lice’deki çatışmada öldürülen PKK'lı 6 kadın militanın cenazesi hastane morgunda bekletilirken, DNA örneği veren 3 aile, test sonuçlarını bekliyor.

Aileler DNA testi için kan örneği verdi

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Akçabudak (Zengesor) Mahallesi’nde, 27 Nisan'da başlatılan askeri operasyon kapsamında gerçekleştirilen hava saldırısında 6 PKK'lı kadın militan öldürüldü. 29 Nisan’da öldürülen PKK'lı Suna Taş (Nujîn Amed), Aynur Ulugana (Besê), Latife Hanibi, Dilan Silinsin ile ismi öğrenilemeyen iki kadın teröristin cenazeleri, otopsi işlemleri için Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi.

KAN ÖRNEKLERİ

Ulugana, Taş ve Silinsin’in aileleri, cenazelerini almak için 17 Mayıs’ta Diyarbakır’a geldi. Aile fertleri, 20 Mayıs’ta Lice Savcılığı’na başvuruda bulundu. Savcılık aile fertlerinden DNA testi için kan örneği vermelerini istedi. Bunun üzerine 3 aile, aynı gün Lice Devlet Hastanesi’nde kan örneği verdi. 

Kan örnekleri 21 Mayıs’ta Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na (ATK) getirilen aileler, cenazelerini almak için DNA test sonuçlarının çıkmasını bekliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz