Aileler kan döktü!

Dün Diyarbakır ve Silvan'da husumetli aileler silaha sarıldı. Bir kişi hayatını kaybederken 2'si ağır 6 kişi de yaralandı.

Aileler kan döktü!

Tahir KARAKEÇİ/Ahmet DEMİR/M.Emin FİDAN

DİYARBAKIR-Ramazan-ı Şerifi huzur ve güven içerisinde tam da geçirdik diye sevinirken, dün Diyarbakır merkez ve Silvan ilçesinde, peş peşe gelen aileler arasındaki silahlı çatışma, üzdü. Husumetli ailelerin silahlı, sopalı ve taşlı meydan kavgasında bir kişi hayatını kaybederken, 2'si ağır 6 kişi de yaralandı. Polis ve Jandarma aileler arasında ikinci bir olayın yaşanmaması için, hastane ve mahallelerinde güvenlik önlemlerini artırdı.

KÖYDE TARTIŞTILAR, ŞEHİRDE ÇATIŞTILAR

Günün ilk silahlı çatışması, Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde yaşandı. İddiaya göre aralarında husumet bulunan iki aile Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde arazi anlaşmazlığı yüzünden tartıştı. Aileler, daha sonra büyüklerin arasına girmesiyle tartışmayı sonlandırdı. İsimleri öğrenilemeyen iki aile, daha sonra Bağlar ilçesinde bulunan Emek Caddesi üzerinde karşılaştı. Kavgaya tutuşan aileleri, esnaf ve vatandaşlar ayırdı. Birbirlerine laf atan grup, daha sonra araçla olay yerinden ayrılarak Hatboyu Caddesi'ne doğru ilerledi.

PETROL İSTASYONU ÖNÜNDE ÇATIŞMA YAŞANDI

Araçlarla olay yerinden ayrılan aileler, Hatboyu Caddesi üzerinde bulunan petrol istasyonu önünde karşılaştı. Gruplar, araçlardan çıkardıkları silah, satır ve sopalarla birbirlerine saldırdı. Çevrede alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar da silah seslerinin ardından bölgeden kaçarak uzaklaştı. Silahlı çatışmanın yaşandığı yerde bulunan petrol istasyonuna kurşun isabet etmemesi ise büyük bir faciayı önledi.

ÜÇ KİŞİ SOPALARLA DARP EDİLEREK YARALANDI

Çıkan olaylarda, N.O. isimli kadın ile İ.A. silahla, R.A. ise darp edilerek yaralandı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla çevrede bulunan özel hastaneye kaldırıldı.

Polis olayla ilgili geniş çapta soruşturma başlattı.

SİLVAN AİLELER SİLAHLARI KONUŞTURDU

Günün cinayetle sonuçlanan ikinci silahlı ve taşlı kavga, Silvan'ın Dolapdere mahallesinde yaşandı. Aaralarında husumet bulunduğu bildirilen Nergiz ile Çelik aileleri henüz belirlenemeyen nedenle tartıştı. Kısa sürede büyüyen kavgada taraflar silah, taş ve sopa kullandı.

OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Kavgada yaralanan Yaşar Çelik, Eser Nergiz ile henüz ismi öğrenilemeyen bir kişi, 112 Acil Sağlık ekiplerince Hazro Devlet Hastanesine kaldırıldı.  Yaşar Çelik, buradaki müdahaleye rağmen kurtarılamadı, yaralılar Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Jandarma ekipleri olay nedeniyle mahallede yoğun güvenlik önlemi aldı.

BATMAN ŞEHİR MERKEZİNDE KAVGA

Buarada, Batman'ın Çamlıca Mahallesi 2419 Sokak'ta iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine seken mermilerden biri evinin önünü temizleyen Tenzile Tutaş'ın (50) kafasına isabet etti. Batman Bölge Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Tutaş'ın hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.  Polis, olay yerinde inceleme yaptı. Kavgaya karıştığı belirlenen bir kişi gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz