Ailelerin yaşadığı dram yürek burktu

Ramazan ayında mahalle ve ev ziyaretlerini aralıksız olarak sürdüren Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, cep telefonuna gelen ev davetlerine yetişmekte zorlanıyor. Bu yüzden gündüz ziyaretlerinden sonra iftardan sonra da mahalle turuna çıkarak geç saatlere kadar vatandaşların taleplerine karşılık vermeye çalışıyor.

Ailelerin yaşadığı dram yürek burktu

Her gün yüzlerce vatandaşın kendisini aradığını,ziyaretler sırasında davet edenlerin yanı sıra kapı kapı dolaşarak herkesle bir araya gelmeye çalıştıklarını belirten Başkan Beyoğlu, iki farklı mahallede yaşayan ancak kaderleri ortak olan iki ailenin yaşadıkları karşısında gözlerine inanamadı.

Fatih Mahallesi’nde biri 2 yaşındaki epilepsi hastası olmak üzere 7 çocuğuyla beraber yaşam mücadelesini sürdüren H.G ve 5 Nisan Mahallesi’nde aynı şartlarda ikamet eden yine 7 çocuklu M.Ç ailesi.

AİLELERİN İHTİYAÇLARINI KARŞILADI

İki aile de tek gözlü, bakımsız ve hastalık riski yüksek olan derme çatma evlerde yaşıyor. İki ailenin de çalışanı ve kalıcı geliri yok. Ailelere ziyaret ederek ihtiyaçlarını karşılayan Başkan Beyoğlu’nun tutumu ailelerin yanı sıra çevrede yaşayan vatandaşlar tarafından da takdir topladı. Başkan Beyoğlu,”Üç yıldır her koşulda vatandaşlarımızın yanındayız. Böyle çok acı hikaye ve tablolar var. Herkese destek olmaya, kol kanat germeye gayret ediyoruz. Gücünü aziz milletimizdemn alamn ve her koşulda vatandaşlarımızın yanında olan Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hiçbir kardeşimizi, ailemizi yalnız bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

DÜRDANE BEYOĞLU ACI TABLOYA DAYANAMADI

Ziyaret sırasında ailelerin yaşadığı acı tabloya dayanamayan Başka Beyoğlu’nun eşi Dürdane Beyoğlu ise duygularına hakim olamayarak hüzün dolu anlar yaşadı. Milletin içine karışarak milletle dertlenmek gerektiğini belirten Dürdane Beyoğlu,”Gece gündüz buralardayız. Tabi her yerin ve her ailenin ayrı bir hikayesi var. Biz bunlara fazlasıyla müşahade ediyoruz. Hepsine üzülüyoruz, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Empati kurmak zorundayız. Bu durumda hepimiz olabilirdik. Vicdanen rahatsız oluyoruz, üzülüyoruz. “Dicle’de kurt bir kuzuyu kapsa bundan Ömer sorumludur” diyen bir anlayıştan geliyoruz. Hem vicdanen üzülüyoruz, hem de destek olmaya çalışıyoruz imkanlar ölçüsünde.” şeklinde konuştu. (Remzi ETİĞ/DİYARBAKIR SÖZ)

Kaynak: Diyarbakır Söz