Ailem Cennetim Olsun

Son zamanlarda başta dizi ve TV programları olmak üzere ailenin ifsadına yönelik artan bültenlere karşı İdeal Eğitim Vakfı, "Ailem Cennetim Olsun" temasıyla bazı illerde seminerler düzenliyor.

Ailem Cennetim Olsun

Ailem Cennetim Olsun" başlığı altında aralarında Diyarbakır'ın da olduğu 8 ilde her ay bir seminer düzenlenmesine yönelik çalışma başlatan İdeal Eğitim Vakfı (İDEV), bu hafta sonu gerçekleştirilecek programlara evlenecek genç çiftler olmak üzere tüm başta aileleri davet etti.

Söz konusu seminer programlarının içeriği, amacı ve hedefi hakkında açıklamalarda bulunan İdeal Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Medeni Taş, geçen ayla başlayıp yarın ikincisiyle devam edecek seminerlere katılım çağrısında bulundu.

"İSTATİSTİKLER HER 3 EVLİLİKTEN BİRİNİN BOŞANMAYLA SONUÇLANDIĞINI GÖSTERİYOR"

Kur'an-ı Kerim'de Tahrim Suresinde 'Ey iman edenler! kendinizi ve ehlinizi yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem ateşinden muhafaza ediniz.' ayetiyle başlattıkları çalışmanın amacına vurgu yapan Taş, "Bizler İdeal Eğitim Vakfı olarak özellikle son zamanlarda aileye yönelik ciddi bir ifsadın olduğunu gördük ve bu ayetin bizlere vermiş olduğu görev ve sorumlulukla yola çıkarak 'Ailem Cennetim Olsun' dedik. Küfür ve ifsat ehlinin aileyi hedef alması ve aile ile ilgili özellikle son zamanlarda dizilerden dünyevileşmeye kadar ortaya çıkan birçok ahlaki yozlaşma söz konusudur." dedi.

Aile eğitimi konusunda bir farkındalık oluşturma ve aileyi muhafaza etme noktasında "Ailem Cennetim Olsun" temasıyla 8 seminer belirlediklerini söyleyen Taş, "Birbirinden değerli hocalarımızla geçen ay ilk seminerimizi verdik. İnşallah bu ayın 13'ünde yani cumartesi günü yine 8 ilimizde seminerlerimiz olacaktır. Özellikle tüm ailelerimizi bu seminerlere davet ediyor ve bu hayırlı çalışmalara katkı sunmalarını istiyoruz. Çünkü ciddi manada boşanmaların arttığını müşahede ediyoruz. Bu kendi görüşümüz değil. Türkiye istatistik Kurumunun evlenme ve boşanma istatistiklerinde geçen yıl 574 bin çift evlenmiş ve bunlardan 181 bini boşanmış. Bu da yaklaşık her 3 evlilikten birinin boşanmayla sonuçlandığını gösteriyor." ifadelerini kullandı.

"PROGRAMLARIMIZA SADECE EVLİ ÇİFTLERİ DEĞİL, EVLİLİK ARİFESİNDE OLAN GENÇ KARDEŞLERİMİZİ DE İSTİYORUZ"

Aile eğitiminin özellikle gündeme alınması hususunda bir çalışma başlattıklarının altını çizen Taş, bu tür programların gerek batıda gerek ülkemizde evlilik öncesinde "Aile Okulu" adı altında düzenlendiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Bu çalışmamız; örnek bir aile peygamber evi, cennete giden yolda aile, çocuk eğitiminde örneklik, benim değil bizim hakkımız, başkası değil sen ilgilen, gelenek ve modernizm arasında İslami evlilik ve rahmet kapısı sıla-i rahim olmak üzere 8 başlığımız var. Bu başlıklarla inşallah kardeşlerimizin bu anlamdaki ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız. Bütün kardeşlerimizi ve ailelerimizi davet ediyoruz. Aile dediğimiz vakit sadece evli çiftleri değil, özellikle evlilik arifesinde olan genç kardeşlerimizi de istiyoruz. Çünkü gerek batıda gerek ülkemizde artık evlilik öncesi aile okulu dediğimiz aile ile ilgili seminerler veriliyor. İnşallah bu çalışmamız bu boşluğu dolduracaktır." şeklinde konuştu.

Diyarbakır'da düzenlenecek programa ilişkin konuşan Taş, "Diyarbakır, birçok etkinlikte olduğu gibi Türkiye'de belki İslami çalışma ve etkinliklerin merkezi konumu olmuş. Çoğu kez Diyarbakır'da başlayan etkinlikler ülkenin birçok tarafına ve hatta ülkenin dışına yayılıyor. Genel merkezimizin de Diyarbakır'da olmasıyla beraber bu cumartesi günü saat 19.30'da Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde programımız olacak. Dr. Sertaç Tekdal hocamızın 'Gelenek ve Modernizm Arasında İslami Evlilik' başlığıyla gelenek dediğimiz evlilikle ilgili yanlış olgular ve modernizmin dayattığı yanlış evlilik algısı yerine İslam'ın istediği evlilik nasıl olmalıdır? konusunda inşallah seminerimiz olacaktır. Hem ailelerimizi hem de genç-bekar kardeşlerimizi bekliyoruz." diye belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz