Ak parti önünde silahlı çatışma

AK Parti Hani ilçe teşkilatı binası önünde silahlı çatışma yaşandı. Olayda üç kişi yaralandı.

Ak parti önünde silahlı çatışma

Kısa süre önce Ak Parti Genel Merkezi tarafından, ilçe yönetimi değişikliğine gittiği Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, dün Parti İlçe Binası önünde, Uçak ve Yıldız ailesi fertleri arasında silahlı çatışma çıktı.  Olayda üç kişi yaralanırken, Parti binasına da çok sayıda mermu isabet etti.

Alınan bilgiye göre, Hani ilçesinde, önceki gün akşam saatlerinde kısa süre önce AK Parti İlçe Başkanlığı görevine atanan Şevket Uçak’ın akrabaları olduğu iddia edilen Uçak ve Yıldız ailelerinin 13-14 yaşlarındaki çocukları arasında tartışma çıktı. Taraflar arasındaki kavga büyümeden, çevredekilerin araya girmesiyle sonlandı.

İKİ AİLE FERTLERİ

İki aile fertleri arasında oluşan bu tartışmanın husumeti dün, Parti İlçe Binası önünde kavgaya dönüştü. Sİlahların çekildiği kavgada, 3 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılardan birinin olay esnasında oradan geçen Mehmet Şah adında bir vatandaş olduğu, diğer ikisinin ise Uçak ve Yıldız aile fertlerinden olduğu öğrenildi.

Yaşanan silahlı çatışma esnasında bazı kurşunların Ak Parti İlçe binasının camlarına isabet etmesi sonucu, hasar gördü. Yaralılar Hani Devlet Hastanesinde tedavi altına alanırken, olayla ilgili kapsamlı soruşturma başlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz