Ak Partili eski başkan suikastında derin bağlantılar

AK Partili eski başkan Koca suikastında ‘derin bağlantılar’ araştırıyor. İki şüpheli olayda kullandıkları silahla, Diyarbakır'ın dışında yakalandıkları bildirildi.

Ak Partili eski başkan suikastında derin bağlantılar

AK Parti Diyarbakır eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca’nın öldürülmesiyle ilgili soruşturma çok kapsamlı devam ediyor. Olayla ilgili 2 katil zanlısı tespit edildi. Kısa süre önce kendilerini ‘istihbarat görevlisi’ olarak tanıtıp Koca’yı tehdit ettiği belirtilen şüphelilerden ikisi olayda kullandığı silahlarla yakalandığı bildirildi.

ÇOK KAPSAMLI SORUŞTURMA

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü KOM, TEM ve Asayiş şubelerinin ortak yürüttüğü çalışma sonucunda şüphelilerden birinin İstanbul, diğerinin Ankara nüfusuna kayıtlı olduğu belirlendi. Diyarbakır’da kaldıkları otele baskın yapan ekipler, şüphelilerin olaydan sonra kayıplara karıştığını tespit etti. Zanlıların ‘derin bağlantıları’ üzerinde durulurken güvenlik güçleri, olayı gerçekleştirdikleri belirlenen iki zanlının Diyarbakır dışında olduğunu tespit etti.

SİLAHLA BİRLİKTA YAKALANDI

2 katil zanlısını Polis, Diyarbakır'dan İstanbul'a giderken Kayseri'de yakaladı. Yakalanan kişilerin üzerinde cinayette kullandıkları silah da ele geçirildi. Sahte kimlik taşıdıkları belirlenen 2 zanlı soruşturmalarının yürütülmesi için Diyarbakır'a getirildi. Emniyet güçleri, ikisi de 46 yaşında olan zanlıları, olayda kullanıldığı kriminal incelemede de tespit edilen 7.65 milimetre tabancayla yakaladı. Zanlıların örgüt bağlantılarının olup olmadığı araştırılıyor.

KOCA GECE TOPRAĞA VERİLDİ

Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde yapılan otopsinin ardından Koca'nın cenazesi defnedilmek üzere Çermik ilçesi Şeyhanlı Mahallesindeki camiye getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınan Koca'nın naaşı, salavatlar ve tekbirler eşliğinde mezarlığa taşındı. Cenazenin toprağa verilişi sırasında Koca'nın son kez yüzünü görmek isteyen bir yakını "şehidim peygambere selam söyle", "açın yüzünü cenneti görelim" diye seslendi. Koca'nın cenaze törenine, ailesi ve yakınlarının yanı sıra AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, partililer ve vatandaşlar katıldı.

KARANLIKTA KALAN OLAYLAR

Diyarbakır’da son dönemlerde çok sayıda faili meçhul cinayet işlendi. Olayların büyük kısmının aydınlatılmamış olması endişeye yol açıyor. Son dönemlerde bölgede karanlık olaylar artıyor. Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde geçen yıl 26 ve 27 Ağustos’ta önce polis memuru Osman Bal (42) daha sonra istihbaratçı Ali Kızıloğlu (25), evlerinin önünde pusuya düşürülerek şehit edildi.

Bu 2 infazdan bir ay sonra Diyarbakır’daki Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı’nda görevli Astsubay Necdet Aydoğdu, Bağlar ilçesi Körhat mahallesindeki semt pazarında hamile eşi ile birlikte alışveriş yaparken başından vurularak şehit edildi. 3 güvenlik görevlisini şehit eden kişi ya da kişiler kayıplara karıştı.

6-7 EKİM OLAYLARINDAKİ KAYIPLAR

6, 7 ve 8 Ekim’de çıkan Kobani olaylarında ise 14 kişi hayatını kaybetti. Riyat Güneş, Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz ve Yasin Börü'nün öldürülmesiyle ilgili 30’a yakın kişi tutuklanarak haklarında dava açıldı. Sokak ortasında öldürülen 10 kişinin katil zanlısı ise şu ana kadar yakalanmadı, tetiği çeken karanlık eller kayıplara karıştı.

Yine geçen yıl Kasım ayında Bağlar ilçesindeki petshop işleten Osman T. (40) isimli esnaf başından vurularak infaz edildi. Sur ilçesinde 29 Aralık’ta işyerini açan esnaf B.G. başından vuruldu. 31 Mayıs 2015 tarihinde ise Diyarbakır polisinin yediemin otoparkına çektiği bir otomobilin bagajında iş adamı İbrahim Halil Göğer’in cesedi bulundu. Bu esnafların katil zanlıları bulunamadı, tetiği çeken eller yine kayıplara karıştı.

AYTAÇ BARAN VE 3 HDP'LİNİN VURULMASI

Diyarbakır'da Yeni İhya-Der Başkanı ve HÜDA-PAR üyesi Aytaç Baran’ın suikast sonucu öldürülmesiyle ilgili soruşturmada faillere bir türlü ulaşılamadı. Suikasttan sonra çıkan olaylarla ilgili 14 kişi tutuklanırken, tetiği çeken ve olayı planlayanlar yakalanamadı. Baran’ın öldürüldüğü gün HDP’ye yakın isimler Bayram Özelçi ve Emin Ensen’i sokak arasında, Bayram Dağtan’ı ise evinin içinde öldürenler de kayıplara karıştı. 

Kaynak: Diyarbakır Söz