Görüş Bildir

Akar’dan teröre sert tepki

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Akar: "Tüm terör örgütlerine ve onların ağa babalarına buradan hep birlikte sesleniyoruz, öldürmekten vazgeçin, yolunuz çıkmaz yoldur"

Akar’dan teröre sert tepki

AK Parti İl Başkanı Muhammet Akar, "Tüm terör örgütlerine ve onların ağa babalarına buradan hep birlikte sesleniyoruz, öldürmekten vazgeçin, yolunuz çıkmaz yoldur" dedi.

Akar, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, Diyarbakır, Van, Elazığ ve Bitlis'te gerçekleştirilen terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını belirtti.

Ülkenin birlik ve beraberliğine kasteden bu hain saldırılar karşısında milletin gösterdiği dayanışma ve kararlılığın teröre karşı verecekleri en anlamlı cevap olduğunu kaydeden Akar, 15 Temmuz başarısız darbe teşebbüsüyle beraber FETÖ ve PKK  terör örgütlerinin aynı üst aklın piyonu olduklarının ortaya çıktığını bildirdi.

Her iki terör örgütünün de gerçekleştirdiği kanlı saldırıların, ülkenin birlik ve beraberliğini bozamayacağını dile getiren Akar, ihanet çeteleri vasıtasıyla Türkiye'yi teslim alabileceklerini düşünen vatan hainlerinin, güvenlik güçleri ve aziz millet tarafından dün olduğu gibi her zaman hüsrana uğratılacağını söyledi.

Akar, şöyle devam etti:

"Bir olduk, birlik olduk birlikte millet olduk. Devletimizin ismi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni birlikte kurduk. Tanklara, uçaklara ve bombalara karşı kendini siper ederek tarih yazan aziz milletimiz terör karşısında dik duruşundan taviz vermeyecek, terörle mücadelesini büyük bir kararlılıkla sürdürecektir. Tüm terör örgütlerine ve onların ağa babalarına buradan hep birlikte sesleniyoruz. Öldürmekten vazgeçin, yolunuz çıkmaz yoldur."

Açıklamanın ardından hain saldırılarda şehit düşenler için dualar edildi.

Açıklamaya, bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar da destek verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi