Akdağ istifa etti

Dört yıldan buyana Dicle Üniversitesine bağlı Hastanelerin Başhekimlik görevini başarıyla yürüten Prof. Dr. Mehmet Akdağ, önceki gün Rektör Prof. Mehmet Karakoç’a “görülen lüzum üzerine” istifa dilekçesini sundu. Akdağ’ın istifası üniversite ve sağlık camiasında büyük yankı uyandırdı.

Akdağ istifa etti

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine bağlı Hastanelerin Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, başhekimlik görevinden istifa etti.

4 YILDIR GÖREV YAPIYORDU

Üç yıllık görev sözleşmesinin ardından geçtiğimiz yıl sözleşmesini yenileyen ve 4 yıldır Başhekim olarak görev yapan Prof. Dr. Mehmet Akdağ bu süre içerisinde, Üniversite’de sağlık hizmeti ve akademik yönde başarılı çalışmalara imza attı.

ÖNCEKİ GÜN İSTİFASINI VERDİ

Alınan bilgiye göre, Kulak Burun ve Boğaz (KBB) Uzmanı olan öğretim üyesi Prof. Dr. Akdağ, önceki gün Rektör Prof. Dr. Mehmet Akdağ’a istifası dilekçesi verdi. İstifa dilekçesinde “görülen lüzum üzerine” ifadesi kullanan Akdağ’ın istifa isteği, Rektör Karakoç tarafından dün, uygun görülerek kabul edildi.

GÖRÜLEN LÜZÜM ÜZERİNE

Akdağ’ın ani istifası sürpriz olarak karşılanırken, Üniversite ile Sağlık Camiasında yankı buldu. Akdağ istifasıyla ilgili soruları yanıtsız bırakırken, “görülen lüzum üzerine istifası sundum, Rektör hocamız da kabul etti” demekle yetindi.

Akdağ’ı istifaya götüren sürecin etkileri merak konusu olurken, bir süredir Rektör Karakoç ile Akdağ’ın arasında soğuk rüzgarların estiği konuşuluyordu. Akdağ ve Karakoç cephesinde istifayla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, gözler Akdağ’dan boşalan Başhekimlik görevine kimin atanacağına çevrildi.

PROF. DR. AKDAĞ KİMDİR

Aslen Diyarbakır’ın Dicle ilçesi doğumlu olan Akdağ, 1993 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1994-98 yılları arasında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde uzmanlık eğitimi olan Akdağ,  bir çok ulusal ve uluslarası akademik çalışmalar bulundu. 2020 yılında Dicle Üniversite Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimlik görevine atanan Akdağ, bu görev süresi içenisinde yöneticiliğinin yansıra, öğretim görevlisi olarak Tıp fakültesi öğrencilerine ders verdi. KBB alanında hasta kabulu yapıp, cerrahi müdahalelerde bulunan Akdağ, çevresinde sevilen bir isim olarak biliniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler