Akıllı sayaç yaygınlaştı

Bir taraftan kayıp-kaçağı önlemek diğer yandan vatandaşların kullanım indirimlerinden faydalanması için hayata geçirilen “akıllı sayaç uygulaması” yaygınlaştırılıyor.

Akıllı sayaç yaygınlaştı

DİYARBAKIR(SÖZ)- Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Başkanlığı bir tarafından kayıp-kaçak su kullanımının önüne geçmek diğer taraftan da vatandaşların hakkını korumak, kullanım indirimlerinden yararlanmas amacıyla başlattığı akıllı su sayacı uygulamasını yaygınlaştırıyor.

AKILLI SAYAÇ UYGULAMASI

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, personel tasarrufu, insan hatalarını en aza indirmek, müşteri memnuniyetini artırmak, kayıp-kaçak oranını düşürmek, vatandaşların hakkını korumak, tahakkuk oranlarını artırmak amacıyla akıllı sayaç okuma saati monte etmeye devam ediyor.

15 BİN AKILLI SAYAÇ

DİSKİ ekipleri geçen yıl mart ayından bu yana iş yeri ve hanelere 15 bin akıllı sayaç taktı. Yıl sonuna kadar bu rakamın 30 bine çıkarılması hedefleniyor.

TEKNOLOJİYİ KULLANIYORUZ

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, projenin kent için önemli olduğunu belirterek, "Bu projeyi Diyarbakır genelinde yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Bu sayede, vatandaşların hakkını koruma, kayıp-kaçak kullanımını önleme ve tasarruf konularında büyük avantajlar elde edilecek. Yapılan pilot uygulamaların olumlu sonuçları, akıllı şehir sayaçlarının faydalarını göstermiş ve yaygınlaştırılmasını desteklemiştir. DİSKİ Genel Müdürlüğü, Diyarbakır'ın akıllı şehirler arasında yer alması için teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak katkı sağlamaya odaklanmaktadır."

AKILLI SAYACIN AVANTAJLARI

DİSKİ'nin, teknolojiye ayak uydurarak yaygınlaştırmayı hedeflediği akıllı sayaç okuma sistemi abonelere ön ödeme olanağı sağlıyor. Aboneler sunulan seçenekle istedikleri ücreti önceden ödeyip içme suyunu kullanabiliyor.

Akıllı sayaç, su kaçağı, aşırı tüketim ve sayaca herhangi bir müdahalede uyarı veriyor. Sistemin tamamen devreye girmesiyle DİSKİ, personel ve maliyet açısından önemli bir tasarruf sağlamış olacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz