AKP İl Başkanı Muhammed Akar: Birileri Sur'da yapmak istediklerini, Bağlarda da yapmak istiyor

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, Sur ilçesinden göç edenlerin Bağlar ilçesine yerleştiğini belirterek, “Şimdi nereye gitsinler. Birileri Sur’da yapmak istedikleri hadisenin benzerini Bağlar’da yapmak istiyor. Biz Sur’daki yangının Bağlar’a ve Diyarbakır’a sirayet etmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

AKP İl Başkanı Muhammed Akar: Birileri Sur'da yapmak istediklerini, Bağlarda da yapmak istiyor

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, kentte yaşanan terör olaylarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Parti binası önünde konuşan Akar, “Ankara’daki terör saldırısının lanetliyoruz. Dün gece saatlerinde Diyarbakır’da da benzer hadiseler yaşandı. Bağlar ilçemizin muhtelif mahallelerinde maalesef yine terör ve şiddet hadiseleri yaşandı ve yer yerde devam etmektedir. Bir polis arkadaşımızın şehit olduğu ve 10’a yakın polisimizin de yaralı olduğunu bilgi edindik. Birileri Sur’da yapmak istedikleri hadisenin benzerini Bağlar’da yapmak istiyor. Biz şimdi buradan çok açık bir şekilde ifade ediyoruz. Ak Parti Diyarbakır il Teşkilatı olarak Sur’daki yangının Bağlar’a ve Diyarbakır’a sirayet etmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

“BU KÖTÜLÜĞÜ BU ŞEHRE YAPMAYALIM”

Diyarbakır halkına ve bütün sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunan Akar, “Gelin el birliğiyle bu şiddet ve terörün önüne bir set çekelim. Bunu yapma gücümüz var. İstisnasız bütün siyasi partilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla bir görüşme gerçekleştireceğim. Biz Diyarbekir’in evlatlarıyız. Parti ayrımı yapmaksızın söylüyorum. Hepimiz bu şehrin çocuklarıyız ve bu şehrin halkı dün geceden beri tedirgin. Kendi gözlerime gördüm. İnsanlar Kaynartepe ve muhtelif mahallelerden eşyalarını alıp başka yerlere gitme durumunda kaldı. Bu kötülüğü bu şehre yapmayalım. Bu şehrin siyasileri ve sivil aklı olarak el ele verelim ve bu hadiseyi durduralım. Yoksa bu halk bizden hesap sorar. Bunu gerçekleştirme potansiyelimiz de var. Bu terör ve şiddet hadisesini halkımız durdurabilir. Sadece güvenlik kuvvetlerine havale edemeyiz. Halkımız da bizde bunu durdurma noktasındayız ve ‘artık yeter’ diyeceğiz. Böyle bir ahlaki ve siyasi sorumluluğumuz var” diye konuştu.

“DİYARBAKIR İNSANI ŞEHRİNE SAHİP ÇIKACAK”

Diyarbakır’ın acı çekecek mecali kalmadığına dikkat çeken Akar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben ve teşkilatımız Sur’dan gelip Kaynartepe’ye yerleşenlere yardım faaliyetlerini gerçekleştirdik. O sokaklarda tek tek gezdik. O insanlara yardım götürdük. Ümit olmaya çalıştık. Başka siyasi gruplar da, sivil toplum kuruluşları da kendi çapında Sur’dan gelip Bağlar’a sığınanlara yardım çalışmalarını yürüttü, elini uzattı. Şimdi peki bu insanlar buradan nereye gitsin. Bu kötülüğü bu halka yapamayız. O yüzden terör ve şiddet sarmalını Bağlar’a ve şehrin muhtelif yerlerine yaymak isteyenlere diyorum ki, şunu bilin bütün Diyarbakır bir bütün olarak buna hayır diyor ve esnafımız artık kendi tezgahına sahip çıkacak. Halkımız sokağına sahip çıkacak. Diyarbakır insanı şehrine sahip çıkacak. Buna müsaade etmeyecektir. Ben ailelere de sesleniyorum; yanlış yola sapmış olan çocuklarını da bu yoldan alıkoysunlar. İnsanlar ölmesin. Polis de ölmesin, asker de ölmesin, sivil insan da ölmesin. Anne babaların yüreği dağlanmasın. Bir tane canın bile Diyarbakır’da yitip gitmesine artık müsademiz yoktur. Ait olmaktan şeref duyduğum Kürt halkının meşru demokratik taleplerini biz ve herkes parlamento bünyesinde dile getirmeye, çözüm üretmeye devam edeceğiz. TBMM’de bu sorunları çözme imkanımız var.”

Kaynak: Diyarbakır Söz