Alacak çatışması

Kayapınar'daki elektrikçi dükkanında alacak-verecek kavgasında kan aktı. Bir kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Alacak çatışması

Diyarbakır'ın Merkez Kayapınar ilçeminde, alacak verecek meselesi yüzünden çıkan silahlı çatışmada kan aktı. Olayda bir kişi yaşamını yitirirken, 7 kişi de yaralandı.

ALACAK TARTIŞMASI

Edinilen bilgiye göre, olay önceki gün akşam saatlerinde Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi Selahattin Eyyubi Bulvarı üzerindeki bir elektrikçi dükkanında meydana geldi. İki grup arasında alacak verecek meselesinden dolayı, ilk önce sözlü tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede her iki tarafın silahları çekmesiyle çatışmaya dönüştü.

SİLAHLAR ÇEKİLİNCE

Olay yeri bir anda savaş alanına dönerken, olayda işyeri sahibi Abdulkadir Avcı ağır olmak üzere  8 kişi yaralandı. Yaralılar çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ekibi ile güvenlik güçleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin artından yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

AVCI KURTARILAMADI

Ağır yaralı olan elektrik dükkanının işletmecisi Abdulkadir Avcı acil serviste doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Yaralı 7 kişinin ise çeşitli hastanelerdeki tedavileri devam ediyor.

Buarada, güvenlik güçleri olay yerinde inceleme yaparken, olayla ilgili kaçan şahısların yakalanması için geniş çapta operasyon başlatıldı. Olayda kullanılan pompalı silah, sopa ve bıçaklar ikriminal incelemeleri yapılmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz