Altaç; Futbol'daki Vandalları Kınadı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şubesi Başkanı Aydın Altaç, Trabzonspor - Fenerbahçe karşılaşmasında çıkan olaylar ve Amedspor yöneticilerinin tribünde saldırıya uğramasıyla ile ilgili bir kınama mesajı yayımladı.

Altaç; Futbol'daki Vandalları Kınadı

Altaç, mesajında şiddet ve vandallık tavırlarını eleştirerek gerek Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yan hakeme yapılan saldırı ve gerekse Amedspor yöneticilerine yapılan saldırıları kınadığını ve yaşananların spor adına üzüntü verici olduğunu kaydetti.

ÜZÜNTÜ VERİCİ

Altaç, "Bizler hep şunu ifade ettik;spor, barış ve kardeşlik demektir. Yıllardır spor salonlarına, statlara ekilen hakaret, küfür, vandallık ve şiddet tohumları yerine hoşgörü, sevgi, barış ve centilmenlik tohumlarının atılması gerekir. Amedspor Türkiye'de en büyük taraftar kitlesine sahip spor kulüplerinden biridir. Ankaragücü maçında yaşanan olayların centilmenlikle, futbolla, sporla, insanlıkla alakası yok. Yaşanan olaylar tek kelime ile vandallık, barbarlıktır. Bu olay vandallık düşüncesinin ne kadar tehlikeli olduğunu, bu duyguya sahip olmanın bir hastalık olduğunu ortaya koymak adına ibretlik bir örnek teşkil etmektedir. Bunu yapanların insanlığından şüphe ediyoruz. Bunların tamamı insanlıktan nasibini almamış, bu ülkenin asla bütünlüğüyle ilgisi olmayan provokatör kişi ve gruplardır. Sporda vandallığa, şiddete ve cinsiyet ayrımına artık dur demeliyiz. Temennimiz bu olay ve Trabzonspor - Fenerbahçe maçındaki olay son diyeceğimiz olaylar olsun. Bazı gerekçeler bahane edilerek vandallığın ve şiddetin spora yansımasının önlenmesini istiyoruz. Ankaragücü - Amedspor kaşılaşmasında yapılan saldırıları sadece Amedspor’a değil, tüm bölgemize ve Diyarbakır’a yapılmış sayıyoruz. Bu yapılanlar tamamen provokatif davranışlardır. Amaç Amed Sportif Faaliyetleri'ni bundan sonraki maçlar için hedef haline getirmektir. Biz ASKON Diyarbakır Şubesi olarak ilgili tüm kurum ve birimleri başta bu çirkin olaylar olmak üzere bölge takımlarına yönelik saldırı ve linç olaylarına gerekli cezaları vererek bu olayların daha da büyümemesi için önlem almaya davet ediyoruz. Yaşanan bu vahim olaydan dolayı Amed Sportif Faaliyetler Kulübü ile olan dayanışma duygularımızı ifade edip, mağduriyetlerin giderilmesini temenni ediyoruz. Tüm sporseverleri ve Diyarbakırlı hemşerilerimizi sağduyuya davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz