Altaç; Provokasyonlar dikkat çekti

AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı Aydın Altaç, yaklaşan seçim öncesi oluşan provokasyon olaylarının değerlendirerek, “Türkiye güçlü bir ülkedir. Bu şekilde yapılmak istenilen eylem ve provokasyonlarla ne ekonomik ne de siyasi istikrarında hiçbir şey kaybetmeyecektir” dedi.

Altaç; Provokasyonlar dikkat çekti

 İstanbul Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesi ve ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen terör saldırılarının seçim öncesi provokasyon olayları olarak yorumlayan AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı Av. Aydın Altaç, bu provokasyonların Türkiye’nin iç huzuruna yönelik olduğunu aktardı. Altaç, “7 Haziran’da yapılacak seçim günü yaklaştıkça, ülkemizin değişik bölgelerinde yine gerginlik ve terör ortamını yaratmak isteyen odaklar, İstanbul Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit ettiler. Ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne saldırı düzenlediler. Bu saldırılar ve bunlarla yapılmak istenilen Türkiye’ni iç huzuruyla ilgili ve ülkeyi 2002 yılı öncesi geri döndürmek için yapılan bir gayretin görüntüsüdür. AK Parti hükümeti olarak, bu tür olaylara her zaman çok ciddi bir tepki vermiş, gerekli inceleme ve soruşturmaları, gerekli tedbirleri aldık. Türkiye’nin iç güvenliği konusunda hiç kimsenin endişesi olmaması gerekiyor” dedi.

>“ÇOK ÖNEMLİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ”

>Türkiye olarak çok önemli bir süreçten geçitlerini anlatan Altaç, konuşmasına şöyle devam etti:

>“Ekonomik olarak, Türkiye uzun bir dönemden sonra istikrarını sağlamıştır. Dünya ekonomik sorunlar yaşarken, işsizlik problemiyle boğuşurken, Türkiye bu anlamda en rahat ülkeler arasında yerini korudu. Türkiye hem ülke için de hem de ülke dışında projeler üretebilecek bir konumda. Siyaset alanında ise hiç olmadığı kadar uzlaşı kültürünün oluştuğu ve toplumsal anlamda insanların birbirine yakınlık ve kardeşlik duygularının geliştiği bir dönemi yaşıyoruz. Yaratılmak istenilen psikolojiyi dağıtmak, herhangi bir endişe ve korkuya kapılmamak gerekiyor. Türkiye güçlü bir ülkedir. Bu şekilde yapılmak istenilen eylem ve provokasyonlarla ne ekonomik ne de siyasi istikrarında hiçbir şey kaybetmeyecektir.”

>“BU SEÇİM TÜRKİYE’NİN SİYASAL TARİHİNİN EN ÖNEMLİ SEÇİMİ OLACAKTIR”

>Altaç, seçim yaklaştıkça bu tür hadiselerin, provokasyonların artma ihtimali değişik şekilde tezahür etme olasılığının da görüldüğünü dile getirerek, buna hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi. Altaç, “Çözüm sürecini 2013 yılında başlattığımız bugüne kadar arada onlarca provokasyon olayları gerçekleştiyse, aynı şekilde Türkiye’nin siyasal istikrarını sıkıntıya sokmak için bu tür eylemlerin yapılma ihtimali sürüyor. Bu seçim Türkiye’nin siyasal tarihinin en önemli seçimi olacaktır. Çünkü bu seçimle birlikte Türkiye’de yeni bir siyasal sistemin alt yapısı olacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz