Altyapı 'Oh be' diyecek

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, Yağmursuyu ve Kanalizasyon Şebekesi İnşaatının Diclekent etabını denetleyerek, çalışmaların seyri hakkında bilgi aldı, ardından esnafı ziyaret etti.

Altyapı 'Oh be' diyecek

İsa İPEK/Naif DURGUN

>DİYARBAKIR >-Her yağış sonrası kentin büyük eksikliği daha iyi anlaşılan yağmursuyu şebekesi ile kanalizasyon şebekesi çalışmasına büyük hız veren Diyarbakır Büyükşehir Beyediyesi bu kapsamda 8 ekiple tüm yolları kazarak, yağmursuyu ve kanalizasyon hattı döşemeye devam ediyor.

>Kentin 50 yıllık geleceğini güvence altına alan proje inşaatının Diclekent etabını denetleyen Eşbaşkan Fırat Anlı, şimdiye kadar 45 kilometre yağmursuyu, 85 kilometre de kanalizasyon şebekesi döşendiğini açıkladı. 22 kilometre yağmursuyu, 28 kilometre kanalizasyon şebekesinin döşenmesiyle çalışmanın tamamlanacağını, böylece yolların her yağış sonrasında göle dönmesinin önlenmiş olacağını kaydeden Anlı, çalışmalar hakkında DİSKİ Genel Müdürümüz Zülküf Karatekin ile Yatırım ve İnşaat Daire Başkanı Harun Vural’dan bilgi aldı.

>‘Zemin kaya olduğundan ağır ilerliyor’                                                                   

>DİSKİ Yatırım ve İnşaat Daire Başkanı Harun Vural ise yağmursuyu için 1000 milimetre, kanalizasyon şebekesi için ise 600 milimetre çapında hatlar döşendiğini, zeminin kayalık olmasından dolayı çalışmaların ağır ilerlediğini vurguladı. Çalışmaların 20 gün içinde bitirileceğini bildiren Vural, Diclekent Bulvarı’nda her iki caddeye yağmursuyu ızgaraları attıklarını, oluşabilecek herhangi bir yağış durumunda yolların su altında kalmayacağını ifade etti.

>Esnaf ziyareti yapıldı

"Arial","sans-serif"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-ansi-language:TR;mso-fareast-language:TR;mso-bidi-language:AR-SA">Çalışmaları denetleyip, bilgi alan Anlı, ardından esnafı ziyaret etti. Esnafın öneri ve şikâyetlerini dinleyen Anlı, belediyenin çalışmalarını anlattı. Yağmursuyu şebekesinin önemini anlatan Anlı, yollardaki bozuklukların giderileceğini, altyapı çalışmaları bitmeden asfalt yapılırsa iki masraf olacağını, yağmursuyu şebekesinin tamamlanmasıyla asfaltlama çalışmalarının başlatılacağını söyledi. 67 km yağmursuyu 113 km de kanalizasyon şebekesi döşenmiş ve kentin son altyapı projesi de tamamlanmış olacak. Böylece yollarımızın her yağış sonra göle dönmesi önlenmiş olacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz