Görüş Bildir

Ambulanslar yine sokağa giremedi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, bir evin bodrum katında bulundukları iddia edilen yaralıların tahliyesi için sevk edilen Sağlık Bakanlığına ait 3 ambulans, teröristlerin açtığı ateş, patlayıcı tuzaklı barikat ve çukurlar nedeniyle sokağa giremedi.

Ambulanslar yine  sokağa giremedi

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'ndeki Cudi Mahallesi Bostancı Sokak'ta 23 numaralı apartmanın bodrumunda yaralılar olduğunu söyleyen HDP'lilerin bunların alınması için başlattıkları girişimi sürerken, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sorunun çözümü için ilgili bakanlara talimat verdiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığının acil vakalar için özel olarak hazırladığı tam donanımlı 3 ambulans, dün de yaralıların bulunduğu öne sürülen Bostancı Sokak'ın girişine kadar ilerledi. Ambulanslar, örgüt üyelerinin açtığı ateş, patlayıcı tuzaklı barikat ve çukurlar nedeniyle sokağa giremedi. Bunun üzerine Nusaybin Caddesi'nde bekleyen sağlık ekibi, yaralıların ambulansların bulunduğu yere getirilmesi yönünde sık sık anons yaptı.  Defalarca tekrar eden anonslara rağmen ambulanslara herhangi bir yaralı getirilmedi. Yaralıları almak için 24 Ocak'tan bu yana güvenli bölgede bekleyişini sürdüren ve zaman zaman teröristlerin hedefi olan ambulanslardaki kurşun izleri de dikkati çekiyor.

300 METRE YAKLAŞTI

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre İlçesi'ndeki Cudi Mahallesi Bostancı Sokak'ta 23 numaralı apartmanın bodrumundaki yaralılar için bugün giden ambulansların söz konusu eve 300 metre yaklaştıktan sonra yine durdurulduğunu söyledi. Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, HDP'nin hükümet ile yaptığı görüşmelerden sonra bugün Şırnak Belediyesi'ne ait ambulansların söz konusu yaralıların olduğu binaya doğru gittiğini söyledi. Sarıyıldız, "Şu an ambulanslar 4 gönüllü sağlık çalışanı ile 300 metre yakınına kadar gitmişler. Ambulans içerisinde bekliyorlar" dedi.

ize:10.0pt; "Arial","sans-serif"'>Evlerini terk eden halk, HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp tarafından yapılan uyarılara tepki göstererek, “Oturacak evimiz mi var sanki. Her şeyimizi yaktılar, yıktılar. Siz kendinize sahip çıkın önce.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi