Ana yüreği

Anneler gününde teşekkürü belki de en çok hak edenler ömürlerini engelli çocuklarına adayanlar... Onlar, halen bir bebek gibi büyüttükleri çocuklarını bir nimet, bir hediye olarak görüyorlar. Bu zor görevde kendilerine daha çok yardım edilmesini istiyorlar.

Ana yüreği

Suriye'deki savaştan kaçarak ailesiyle Mardin'in Kızıltepe ilçesine gelen Selma el Abdalla (42), doğuştan zihinsel engelli 10 yaşındaki oğlunu yaşadıkları bütün olumsuzluklara rağmen şefkatle büyütüyor.

Suriye'deki savaş nedeniyle 5 yıl önce Kızıltepe ilçesine gelen 6 çocuklu Abdalla, Koçhisar Mahallesi'nde akrabalarının kendilerine verdiği 2 odalı kerpiç evde yaşam mücadelesi veriyor.

Aslen Kızıltepeli olan ve Suriyeli Riyad el Abdalla (48) ile evlenerek Derbesiye kentine yerleşen, ardından da savaş nedeniyle evlerini terk ederek Kızıltepe'ye dönen Abdalla, doğuştan zihinsel engelli ve yatağa bağımlı olan oğlu Hasan'a büyük bir özveriyle bakıyor.

Abdalla, doğuştan zihinsel engelli ve yatağa bağımlı oğlunun bakımının anne olduğu için kendisine zor gelmediğini söyledi.

ANNELERİN FEDEKARLIĞI

Yaşantısının engelli oğlu üzerine şekillendiğini anlatan Abdalla, "Her zaman evlat evlattır. Hasta olduğu için de bütün çocuklardan daha üstündür. Sevgisi ve bakımı bütün çocuklardan daha üstündür. Oğluma baktığım için memnunum. Hiç şikayetçi değilim. Onu diğer çocuklardan daha üstün tutuyorum çünkü çocuğum bakıma muhtaç." şeklinde konuştu.

Oğlu ile işaretlerle anlaştıklarını, istediği her şeyi yapmaya ve onu mutlu etmeye çalıştığını kaydeden Abdalla, evladının bakımının çok zor olduğunu ancak bir gülücüğü için bütün zorlukları çekmeye razı olduğunu dile getirdi.

Abdalla, oğluna 10 yaşında olmasına rağmen halen bebek gibi baktığını, iyileşebilmesi için doktorlara götürdüğünü ancak çare bulunamadığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Oğlumu özel okula götürüyoruz. Oğlum okulda güzel eğitim görüyor, fizik tedavisi yapılıyor. Haftada 2 gün okula gidiyor. Ben de onunla gidip geliyorum. Tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyorum. Engelli çocuğu olan annelere Allah sabır versin, Rabbim herkesin çocuğuna şifa versin.

Ben çocuğum böyle olduğu için üzülmüyorum çünkü Allahın bana verdiği çok güzel bir nimet, çok güzel bir hediye. Her şeye rağmen şükürler olsun."

Kaynak: Diyarbakır Söz