Arazi katliamının görüntüleri çıktı!

9 kişinin yaşamını yitirmesiyle son bulan Bismil’deki arazi anlaşmazlığıyla ilgili silahlı kavganın, dehşet anları ortaya çıktı. Olay yerine giden ambulansların kamerasına yansıyan görüntüler, şok edici.

Arazi katliamının görüntüleri çıktı!

Diyarbakır Bismil'de 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan iki aile arasındaki silahlı kavganın kamera görüntüleri ortaya çıktı. 11'i tutuklu 11'i firari 31 kişi hakkındaki iddianame ise mahkeme tarafından kabul edildi.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde geçen yaz iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan ve 9 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı silahlı kavganın görüntüleri, ambulanslardan birinin araç kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde; ateşe verilen tarlalardan çıkan dumanların arasından ilerleyen ambulanstaki sağlık ekibine, ellerinde uzun namlulu silahlar olan kişiler, yaralıların olduğu yerleri tarif ediyor. Görüntülerde ayrıca tarla içerisinde bulunan otomobilden inen iki kişi de gözüküyor.

Silahlı kavga, 15 Haziran 2023 sabahı, Bismil ilçesinin kırsal Serçeler Mahallesi'nde gerçekleşti. Alyamaç ve Taş aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. Taş ailesinden Orhan Taş, Serhat Taş, Halil Taş ve Mehmet Can Taş ile Alyamaç ailesinden Mehmet Emin Alyamaç, Selim Alyamaç, Muhammed Alyamaç, Yunus Alyamaç ve Ömer Alyamaç ölürken, Ahmet Alyamaç ve M.A. yaralandı.

MÜEBBET HAPİSLE YARGILANIYORLAR

Silahlı çatışmadan sonra Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 11'i tutuklu, 11'i firari toplam 31 şüpheli hakkında hazırladığı 151 sayfalık iddianame 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, 31 sanıktan 26'sı hakkında 'Tasarlayarak kasten öldürmek' suçundan 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet, jandarmaya açılan ateş nedeniyle de 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 117’şer yıldan 180’er yıla kadar, 5 sanık hakkında ise 'Tasarlayarak kasten öldürmek' suçundan 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 338'er yıldan 530’ar yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz