Arızadan sefer iptaline tepki!

Diyarbakır-Ankara seferini yapan uçak teknik arıza nedeniyle kalkamadı. Yolculara seferin yapılamayacağı uçuşun yarına kaldığı söylenilmesiyle yolcular Anadolu Jet yetkililerine tepki gösterdi.

Arızadan sefer iptaline tepki!

Anadolu Jet'in tarifeli uçağı, Ankara’ya dönüş yapmak üzereyken yaşanan teknik arıza nedeniyle uçuşu iptal edildi.

Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan Diyarbakır Havalimanı'na inen Anadolu Jet'in tarifeli uçağı, yolcularını aldıktan sonra Diyarbakır’dan Ankara’ya dönüş yapmak üzere kalkışa hazırlanırken yaşanan teknik arıza nedeniyle uçuşu ertelendi. Arızası giderilemeyen uçağın seferi iptal edildi.

Uçakta yaşanan teknik arıza nedeniyle yolcular uçaktan indirildi. Yolculara seferin yapılamayacağı uçuşun yarına kaldığı söylenilmesiyle yolcular Anadolu Jet yetkililerine tepki gösterdi.

Yaşanan gerginliği araya giren polisler bile durduramadı. Güvenlik güçleri ortamı yatıştırmak istedi ancak vatandaşlar tepkili. ‘Koca bir şirket ek uçak göndermiyor’ diyerek yetkililere tepkilerini dile getirdiler.

TEPKİ GÖSTERDİLER

Mağduriyet yaşayan yolculardan Mustafa İçli, “Yetkililer bir açıklama yapmadılar. Yarın toplantımıza yetişemiyoruz. Başka uçak istedik ‘uçak yok’ deniliyor. Aktarmalı uçuşu olanlar çok mağdur oldular. Bizler de mağduruz. İşlerimiz aksadı gece vakti uzun yoldan gelenler var. Bu kadar insanı nasıl evlerine götürecekler. Herkes kendi imkanları ile evlerine gidecek.” dedi.

Bir diğer yolcu ise 2 yıldır konsolosluktan zor bela randevu aldığını mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Ankara’ya gidip duruşmaya yetişmeye çalışan bir avukat, duruşmayı kaçıracağını bu yüzden mağdur olduğunu dile getirdi.

Pazarlamacı olan bir yolcu ise yarın önemli bir satışı gerçekleştireceğini büyük mağduriyet yaşadığını söyleyerek mağduriyetlerini gidermeyen yetkililere tepki gösterdi.

Uçuşları iptal olan ve biletleri ertelemekten başka çareleri olmayan yolcular bileti düzeltmek için sıraya girip biletlerini yarın için düzeltiler. Yolcuların havalimanından ayrılarak kimisinin evlerine kimisinin de otellere giderek sabahlayacakları öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz