'Arsa tahsisi ile alakamız yok'

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, büyük tartışmalara yol açan Organize Hayvancılık Bölgesi’ndeki arsaların oda yöneticilere ait şirketler tarafından paylaşılmasında kendilerinin her hangi bir dahli olmadığını söyledi. Eker,”Arsa için oluşturulan müteşebbis heyet neyi uygun görmüşse biz de onu onaylamışızdır. Bir yanlışlık ve ihmal varsa sorumlusu biz değiliz” dedi.

'Arsa tahsisi ile alakamız yok'

Diyarbakır Organize Hayvancılık Bölgesi’nde (OHB) yaşanan arsa ve hibe skandalının gazetemiz tarafından ortaya çıkarılmasından sonra Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’den açıklama geldi. Genel Yayın Yönetmenimiz Ömer Büyüktimur’la görüşen Bakan Eker, arsa ve hibe almaya uygun firmaların belirlenmesinde her hangi bir ihmalleri ve dahillerinin olmadığını söyledi.

TKDK’nın belirlediği kriterleri uyguladıklarını ifade eden Bakan Eker, Diyarbakır Esnaf ve Sanatklarlar Odaları Birliği (DESOB), Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından oluşturulan müteşebbis heyetin yaptığı inceleme ve belirlemelere göre hareket ettiklerini ifade etti.

‘HATA VARSA SORUMLUSU BİZ DEĞİLİZ’

Bakan Eker, ”TKDK’nın belirlediği kriterler var. Arsa tahsisi ve hibe verilmesi noktasında buna göre hareket etmekteyiz. Yasal prosedür neyi gerektiriyorsa onu yapmışız. Odaların oluşturduğu müteşebbis heyet arsa için uygunluk vermiş, TKDK da buradan gelen bilgilere göre firmalara hibe desteğinde bulunmuştur. Müteşebbis heyeti odalar oluşturmuştur. Dolayısıyla arsa ve hibeleri almaya hak kazanan firmaların kimlere ait olduğu bizi ilgilendirmez. Biz kriterlere bakarız. Arsası varsa ve kriterlere uyuyorsa hibe desteği sağlarız. Burada bizim açımızdan sıkıntılı bir durum yok.” dedi.

‘İLÇELERDE DE OHB KURULACAK’

Diyarbakır Organize Hayvancılık Bölgesi’nin önemli bir yatırım olduğuna dikkat çeken Bakan Eker, ilk 2 çağrının tamamlandığını, 3 ve 4.çağrı dönemlerinin de olacağını ifade etti. Eker, ”Türkiye’nin bu manada ilk yatırımını Diyarbakır’a yaptık. Ve hibe olarak da Avrupa Birliğinden, imkan geliştirdik. Tek amacımız, Diyarbakırımıza sosyo-ekonomik alanda önemli bir gelişme ve yatırım yaratmaktır. Burası hayvancılıkta çok önemli bir yatırım olacak. Bu işten binlerce insan ve işsiz yararlanacak, hayvancılık gelişecek. Bu işin bir de ilçe tarafı var. Diyarbakır’ın tüm ilçelerinde organize hayvancılık için hazırlık yapılıyor. Oralara da kurulacak. Oralardan hibe için başvuranlar için de, imkan sağlayacağız” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz