Arzakçı Ak Parti'ye katılıyor

Avrasya Kalkınma Platformu Güneydoğu Temsilciliği'ne getirilen, 7 yıl MHP Diyarbakır il başkanlığı yapmış olan Abdullah Arzakçı, 2 bin kişi ile birlikte Ak Parti'ye katılacağını açıkladı.

Arzakçı Ak Parti'ye katılıyor

DİYARBAKIR-Türkiye'de ve Avrasya coğrafyasındaki çalışmaları ile adından sıkça söz ettirmeye başlayan Avrasya Kalkınma Platformu, Güneydoğu Temsilciliği'ne, MHP'nin yıllarca Diyarbakır il başkanlığını yapmış olan Abdullah Arzakçı'yı getirdi. Platform Genel Başkanı Hasan Cengiz ile bir basın toplantısı düzenleyen Arzakçı, bir de sürpriz yaptı. Arzakçı, aynı zamanda 2 bin kişi ile Ak Parti'ye geçiş yapacaklarını açıkladı.

Platform Genel Başkanı Hasan Cengiz de Güneydoğu Temsilciliği'ne çok değerli bir başkanın atanmasının kararlaştırılmasından duyduğu sevinci paylaştı.

"BAŞKANA BOZKÜRT DİYE HİTAP EDİYORUM"

Cengiz, bir dönem Güneydoğu'da ve Diyarbakır'da aktif siyasette bulunan, özellikle MHP'nin 2002'den 2009'a kadar Diyarbakır il başkanlığını yapmış çok kıymetli bir arkadaşın platforma katılmasından çok mutlu olduklarını vurguladı. Cengiz, "Sayın başkana biz Bozkürt olarak hitap ediyoruz." diyerek, Güneydoğu Temsilciliği'ne 2 bin kişilik bir katılım sağlayacaklarını bildirdi. Cengiz, yine Arzakçı'nın kendi takdiri ile Ak Parti'ye geçiş yapmayı planladıklarını duyurdu.

Platformun, Güneydoğu'da bundan sonraki çalışmaları hakkında bilgi veren Genel Başkan Yardımcısı Murat Şahin ise "Doğu'ya, Güneydoğu'ya baktığımız zaman ülkemizin kanayan bir yarası var. 30 yıldır kanayan bu yaraya baktığımız zaman, yapılanların hep bir pansuman olduğunu görüyoruz. Bu yaraya hep aynı gözle bakılmış. İşte biz Avrasya Kalkınma Platformu olarak Güneydoğu Temsilciliği'ni açmayı kararlaştırdık. Biz inanıyoruz ki oralar çok güzel projelerle çok güzel düşüncelerle inşallah orada problemler kalmayacaktır." diye konuştu.

Bölgenin insanı olduğunu vurgulayan Abdullah Arzakçı, amaçlarının, ülkenin barışı ve huzuru olduğunu, barış ve huzurun olmadığı yerde ne yaşanabileceğini ne de yatırım olacağının altını çizdi. Son 10 yıl hariç, gelen hükümetlerin Güneydoğu'ya ayrı Batı'ya ayrı baktığını savunan Arzakçı, "Genel başkanın da dediği gibi Avrasya Kalkınma Platformu ile Doğu ile Batı'yı kaynaştırmayı hedefliyoruz. Temel ilkemiz, oradaki vatandaşlarımız ile devleti barıştırmak. Devlet çocuğunu dışlarsa ne olur, kimse sahip çıkmaz. Devlet, oradaki vatandaşına sahip çıkacak, vatandaş da devletine güvenecek. Biz platform olarak Allah'ın izniyle her yerde bunu dile getireceğiz ve bu çalışmaları yapacağız." ifadelerini kullandı.

"99 KURBANLA GEÇİŞ YAPACAĞIZ"

Abdullah Arzakçı, son 10 yılda Başbakan'ın barış ve kardeşlik için zeytin dalı uzattığını vurguladı. Arzakçı, Güneydoğu ve Diyarbakır halkının da özellikle Kürt ve Zaza halkının Başbakan'a canı gönülden hayran kaldıklarını söyledi. Nifak tohumlarına dikkat çeken Arzakçı, önce Avrasya Kalkınma Platformu'na, daha sonra 99 hayvan keserek Ak Parti'ye destek vereceklerini açıkladı. Arzakçı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakan'ın barış projesine destek vereceğiz. Halk, birlik ve beraberlik için Başbakan'ın başlattığı projeye destek vermek istiyor. Sayın Başbakanımızı tebrik ediyoruz. 2 bin kişi ile yakın bir süreç içerisinde Ak Parti'ye katılım yapacağız. Başbakan ve genel merkezin bize vereceği tarihte 99 kurbanla yemekli geçiş yapacağız."

Kaynak: Diyarbakır Söz