Görüş Bildir

Asansörle makama çıkış

Diyarbakır'da geçen yıl Engelliler Haftası etkinlikleri sırasında valilik binasına rahatça çıkamayan engelliler için asansör ve çıkış rampası yaptırıldı

Asansörle makama çıkış

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, geçen yıl yapılan Engelliler Haftası etkinlikleri sırasında engellilerin valilik binasına çıkarken sıkıntı yaşamaları üzerine, valilik binasına asansör ve rampa yaptırdı.

Valilik binasının yan tarafında oluşturulan engelli asansörünün kullanımına başlanması üzerine tören yapıldı. Törende konuşan Vali Toprak, 10-16 Mayıs tarihlerinin Engelliler Haftası olarak kutlandığını anımsattı.

BU KEZ ASANSÖRLE ÇIKTILAR


Toprak, geçen yıl ilgili günde bir engellinin yukarıya rahat çıkamaması nedeniyle önemli bir sorun yaşadıklarını hatırlatarak bu sıkıntıyı derinden hissettiğini belirtti.

Engellilerin rahatça yaşayabilmesi için altyapının bir an önce tamamlanması dileğinde bulunan Toprak şunları söyledi:

VALİ TOPRAK'TAN ÇAĞRI


''Tüm kamu ve kuruluşlarına, içinde sevgi ve hizmet aşkı olan her bir sorumlu kuruluşa bu noktada, engellilerimizin her bir hizmet alanına erişebilmesi, hiç bir engelle karşılaşmaması için altyapının hazır hale getirilmesi gerekiyordu. Valiliğimizde ki bu binamız 1995 yılında diğeri ise 1945, 50'ler de yapılmış. Engeli kardeşlerimizin buralara rahat erişebilmesi mümkün görünmüyordu. Sonradan oluşturmak sıkıntılı olsa da biz bu binaya bir asansör oluşturduk. Diğer binamızda da hizmet alanlarına ulaşabilecek şekilde, engelli asansörü ve çıkış rampasını yaptık. Bu alanda var olan sorunların çözümlenmesi için ve engellilerimizin her bir alanda rahatça yaşayabilmesi için altyapının bir an önce tamamlanmasını diliyorum.''

 

ÖZÜRLÜ ASANSÖRÜ


Vali Toprak, engellilerin herhangi bir engelle karşılaşmadan hizmet almaları gerektiğini ve yakın bir zamanda Karayolları Genel Müdürlüğünce geçiş noktaları yapıldığını ifade ederek, ''İnşallah oralara da asansör kurulması noktasında işin takipçisi olduğumuzu ifade ediyorum. Tüm kamu kurum yöneticilerini ve yerel yöneticileri bir kez daha uyarıyoruz. Lütfen elinizi çabuk tutunuz. Hep birlikte engellilerimizi rahat bir şekilde yaşatalım. Bunu insan olmanın gereği yapalım. Asansör rampanın bir başlangıç ve örnek olmasını diliyorum'' dedi.

Daha sonra kentteki engelli dernek yöneticileri ve üyeleriyle açılış kurdelesini kesen Vali Toprak, engellilerle asansöre binerek valilik makamına geçti. Toprak, burada engellilerle bir süre sohbet ederek, sorunlarını dinledi.

Engelliler adına Vali Toprak'a çiçek sunan Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Akif Karakaş da, Vali Toprak'ın asansör konusunda gösterdiği duyarlılığa teşekkür ederek, bu uygulamanın diğer kurumlara da örnek olması dileğinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi