Asım’ın nesli hem Kur’an öğrenecek, hem spor yapacak

Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’nde Kaymakamlık, İlçe Gençlik Hizmetleri Ve Spor Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğü, çocukları Kur’anı Kerim eğitimine ve spora teşvik etmek için anlamlı bir projeyi hayata geçirdi.

Asım’ın nesli hem Kur’an öğrenecek, hem spor yapacak

“Asım’ın Nesli Akif’in İzinde” ismi verilen proje kapsamında Kur’anı Kerim eğitimi alan çocuklar,aynı zamanda spor tesislerinden yararlanarak yaz döneminde hem eğlenme hem de spor yapma imkanı bulacak.

Diyarbakır’ın önde gelen ilçelerinden olan Çınar’da çocukların hem ruhuna hem de geleceğine ve yaşamına dokunan bir proje hayata geçirildi. “Asım’ın Nesli Akif’in İzinde” projesi kapsamında İlçe Kaymakamlığı, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğü işbirliğiyle yüzlerce çocuk bir yandan Kur’anı Kerim dersi alacak, diğer yandan yüzmeden çocuk oyunlarına kadar sportif ve eğlenceli çalışmalara katılarak yaz dönemini dolu dolu geçirme imkanı bulacak. Projenin amacı milli ve manevi değerleri özümseyen genç ve dinamik nesiller yetiştirmek.

Proje kapsamında İlçe Gençlik Hizmetleri Ve Spor Müdürlüğü’ne ait tüm tesisler haftanın her günü uzman görevliler eşliğinde çocukların hizmetinde olacak.

ÇINAR, SPOR’DA ÖRNEK BİR İLÇE HALİNE GELDİ

Son dönemlerde yapılan yatırımlarla spor tesisi sayısı artan ve sporda örnek bir ilçe haline gelen Çınar’da bu projenin hayata geçirilmesi örnek bir çalışma olarak gösterildi.

İlk etapta 450 çocuk ile başlayan projenin zamanla ilçe genelinde yaygınlaştırılarak 1950 çocuğa ulaşması hedefleniyor.

Çalışmalara katılan çocuklar için ayrıca Diyarbakır şehir merkezinde bulunan Hz. Süleyman,İçkale ve Ulu Camii ile Eğil İlçesi’ndeki peygamber türbelerine yönelik ziyaret turları düzenlenecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler