Astım hastasına yüzme kursları

Kayapınar Belediyesi'nden astım hastalarına yüzme kursu

Astım hastasına yüzme kursları

Kayapınar Belediyesi’nin Kültür İşleri Müdürlüğü "astım olup yüzmeyen çocuk kalmasın" sloganıyla ilçede 7-18 yaş arasındaki çocuk ve gençlerin yüzmelerine imkan sağlamak amacıyla "Nefes Alıyorum Projesi"ni hayata geçirdi.  Kapalı yüzme havuzları ile kış mevsiminde de çocuklara yüzme kursları veriliyor.

KÜLTÜR İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 
Belediye Kültür İşleri Müdürlüğünün, Doğu Pediatri Derneğiyle yaptığı iş birliği kapsamında astım hastaları, kistik fibroz ve kronik akciğer hastalıkları olan çocuk ve gençlere "Nefes Alıyorum Projesi" kapsamında özel yüzme kursu verilecek. Yüzme antrenörleri, çocuk göğüs doktoru ve solunum fizyoterapistleri eşliğinde verilecek yüzme derslerinin yanı sıra proje kapsamında katılımcıların ailelerine doğru nefes eğitimi konulu seminer verilecek.

KURSAN 12 AY SÜRECEK
Haftada iki gün verilecek kurslar 12 ay devam edecek. Yüzme kurslarına katılmak isteyenler Kayapınar Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğüne  0850 339 21 21 nolu telefonla da başvurabilecek.

ASTIM HASTALARI İÇİN
Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman, astım hastalarının nefes egzersizleriyle solunum kaslarını güçlendirmek, nefes darlığını hissinin kaybolmasını sağlamak, yaşam kalitelerini artırmak, çocuğun nefes alıp vermede hava yollarındaki daralmaya bağlı yaşanacak problemlere karşı önlem alınmasını sağlamak amacıyla projeyi hayata geçireceklerini belirtti. Karaman, yüzme sporunun astımlı çocukların daha kaliteli nefes alabilmelerini sağladığına değindi.

Kaynak: Diyarbakır Söz