Aydın-Der'e operasyon!

Dicle Üniversitesinde Örgüt propagandası, ders boykotu sınıf boşaltma gibi eylemlerde bulunan doktor ve avukatın da aralarında bulunduğu kişilere operasyon yapıldı.

Aydın-Der'e operasyon!

Yılmaz BEKLEYEN

DİYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda, Dicle Üniversitesi kampüsünde, terör örgütü PKK’nın propagandası yaptığı, ders boykotu ve sınıf boşaltma gibi eylemleri organize ettiği tespit edilen, aralarında avukat ve doktorun da olduğu 4 kişi gözaltına alındı.

ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ

Dicle Üniversitesi kampüsünde terör örgütü propagandası yapma, eylem ve etkinliklere katılma, basın açıklaması, ders boykotu, sınıf boşaltma, stant açma gibi faaliyetleri yürüttükleri tespit edilen Aydın Erdem Özgür Öğrenci Derneği'nin (AYDIN-DER) kurucularına yönelik yürütlen soruşturma kapsamında Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ev ve işyerlerinde yapılan gözaltı işlemi operasyonunda, 1'i avukat, 1'i doktor, 1'i müteahhit olmak üzere 4 kişi gözaltına alındı. Dernekte ve şüphelilerin evlerinde yapılan aramada, yasaklı kitaplar, örgütsel dokümanlar ve çok sayıda dijital materyal ele geçirilmesi dikkat çekti. Materyallere el konulurken, gözaltına alınan 4 kişi Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrollünden geçirildi.

Yapılan işlemlerin ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürülün şüpheli kişilerin sorgulamasına başlanırken, yeni gözaltıların olabileceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz