Aynı aileden 5 kişi ödül aldı!

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Siyer Yarışmasına ailece hazırlanan Ulu ailesinin 5 ferdi dereceye girerek ödül kazandı.

Aynı aileden 5 kişi ödül aldı!

Peygamber Sevdaları Vakfı tarafından 13 Şubat 2022 Pazar günü Türkiye geneli gerçekleştirilen Siyer Yarışmasının sonuçları açıklandı.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinden 40 kişi siyer sınavında ödül kazanırken 5 kişinin aynı aileden olması ailece çalışmanın önemini bir kez daha ortaya çıkardı.

Ulu ailesinden baba Mehmet Ulu yarım altın, Hivnur Ulu dizüstü bilgisayar, Abdurrahman Ulu basketbol potası, Susanur Ulu mikrofon, Fatmanur Ulu ise Dart tahtası kazandı.

AYNI AİLEDEN BEŞ KİŞİ

Siyer Yarışmasında 1 yanlış yaparak Türkiye 9.su olan Baba Mehmet Ulu duygularını şöyle ifade etti:

"Siyer yarışmasına her sene giriyoruz. Geleneksel olarak yapılıyor. Çocuklarla birlikte katılıyoruz. Özellikle çocukların peygamberimizi yakından tanımaları için üstünde duruyoruz. Çocuklarla birlikte çalışıp müzakere yapıp beraber çalıştığımız için de faydası oluyor. Yarışmaya girmek isteyen arkadaşlara tavsiyem her sene girsinler. Bir sene kazanmadılar diye ümitlerini kaybetmesinler. Zamanla bir birikim oluşuyor. Ondan sonra kazanma şansları artıyor. Ben buradan yarışmanın yapılmasında emeği geçen bütün arkadaşlarıma, özellikle peygamber sevdalıları vakfından Allah razı olsun. Teşekkür ediyoruz. Allah'a emanet olun."   

Kaynak: Diyarbakır Söz