Ayrılığı içine sindiremedi

Bağlar'da ayrı yaşadığı eşi ve kayınvalidesine sokak ortasında kurşun yağmuruna tuttu. Eşi Hülya ölürken, kayınvalidesi Celile Özkan yaralandı, öfkeli adam Ahmet Çölotoğlu ise kayıplara karıştı

Ayrılığı içine sindiremedi

Merkez Bağlar ilçesinde Ahmet Çölotoğlu adlı şahıs bir süreden beri, ayrı yaşadığı eşi ile eşinin annesini pazardan dönerken sokak ortasında kurşun yağmuruna tuttu. Hastaneye kaldırılan 3 çocuk annesi Hülya Çölotooğlu kurtarılamayarak yaşamını yitirdi, annesi Celile Özkan ise tedavi altına alındı.

AİLE İÇİ GEÇİMSİZLİK

Alınan bilgiye göre, Hülya Çölotoğlu, bir süre önce eşi ile şiddetli geçimsizlik nedeniyle üç çocuğunu da yanına alarak, Bağlar ilçesindeki annesi Celile Özkan'ın yanına yerleşti. Bu süre içerisinde eşi Ahmet Çölotoğlu, defalarca eve dönmeleri konusunda, görüşmek istedi. Talepleri her seferinde, karşılanmadı.

SOKAKTA KURŞUNLADI

Dün öğlen saatlerinde annesi Celile Özkan ile birlikte, pazarda alış-veriş yaptıktan sonra eve dönen Hülya Çölotoğlu, Fatih Mahallesi Göçmenler Caddesi 120. Sokak'ta, eşi Ahmet Çölotoğlu ile karşılaştı. Aralarında kısa süreli tartışma çıkması üzerine öfkeli adam, belindeki tabancayı çıkarıp, onlarca kişinin gözleri önünde üzerlerine rastgele ateş açtı.

Tabancasındaki son kurşuna kadar, ateş eden Ahmet Çölotoğlu, olay yerinden kaçarken, kanlar içerisinde kalan Hülya Çölotoğlu ve annesi Celile, çevredeki vatandaşların ve oley yerine çağrılan ambulansın yardımıyla, hastaneye kaldırıldı.

YARALI EŞ KURTARILAMADI

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine kaldırılan Hülya ve Annesi Celile tedavi altına alındı. Durumu ağır olan ve ameliyata alınan üç çocuk annesi Hülya Çölotoğlu, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Annesi Celile'nin ise yoğun bakımda tedavisi sürüyor.

'DAMADIM ATEŞ ETTİ'

Bu sırada, polise ilk ifadesini veren Kayınvalide Celile Özkan, kendilerine damadı Ahmet Çölotoğlu'nun ateş ettiğini iddia etti. Polis, olaydan sonra kaçan Ahmet Çölotoğlu'nu yakalamak için kent merkezinde geniş çaplı operasyonlar başlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz