Görüş Bildir

Babaaa sen yoksun!

PKK'lıların 15 ton patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirdiği saldırıda hayatını kaybedenlerin geride kalan yetimleri, katliam sonrası ilk Babalar Günü'nde özlem dolu.

Babaaa sen yoksun!

PKK'lıların 15 ton patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirdiği saldırıda hayatını kaybedenlerin geride kalan yetimleri, katliam sonrası ilk Babalar Günü'nde özlem dolu

Yetimlerden Sedanur Yakar:

- “Onu çok özlüyorum. Babalar Günü'nde 'Sana hediye alamadık' dediğimizde o bize 'Siz benim en büyük hediyemsiniz' derdi"

- Havva Yakar:

- "Babamı çok seviyorum, yokluğunda onu daha çok özlüyorum. Keşke babam yanımızda olsaydı"

- Leyla Yaman:

- "Hayatını kaybeden bütün babaların mekanı cennet olsun. Tüm babaların Babalar Günü kutlu olsun"

DİYARBAKIR  - Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında PKK'lı teröristlerin bomba yüklü kamyonu infilak ettirdiği katliamın yetim bıraktığı 36 çocuk, Babalar Günü'nü hüzünlü geçiriyor.

Dürümlü'de 12 Mayıs'taki katliamda babalarını kaybeden çocuklar, Babalar Günü'nü buruk karşıladı.

Katliamda babası Seyyithan Yakar'ı kaybeden Sedanur Yakar, yaptığı açıklamada, Babalar Günü'nü ilk kez babasız geçirdiğini, bu nedenle çok hüzünlü olduğunu söyledi.

Babasına duyduğu hasretin her geçen gün arttığını dile getiren Yakar, "Babam geçen kış ayakkabıya ihtiyacı olmasına rağmen kendisine almak yerine bana ayakkabı aldı. Çocuklarına karşı çok şefkatliydi. Onu çok özlüyorum. Babalar Günü'nde 'Sana hediye alamadık' dediğimizde o bize 'Siz benim en büyük hediyemsiniz.' derdi." ifadelerini kullandı.

- "Onun sevgisini özlüyoruz"

Orhan Yakar'ın kızı Havva Yakar da babasının yanında olmasını çok arzu ettiğini belirterek, babasız kalmanın zorluğunu vurguladı.

Babasının kendilerine karşı çok büyük fedakarlık yaptığını aktaran Yakar, şöyle konuştu:

"Babamı çok seviyorum, yokluğunda onu daha çok özlüyorum. Keşke babam yanımızda olsaydı. Ona 'Baba, Babalar Günün kutlu olsun' derdim. Senin gibi bir babaya sahip olduğumuz için çok teşekkür ediyoruz. Babamızı çok özlüyoruz. Çocuklarına çok düşkündü ama fazla belli etmezdi. Bu olaydan önce bana ve kardeşime en pahalı ayakkabılardan aldı. Kendisine ise ucuz olanını aldı. Bizim mutlu olmamızı istiyordu."

Babası ile sürekli televizyonda maç izlediklerini anlatan Yakar, "Babam Galatasaray taraftarıydı, takımı gol atınca babama hemen söylerdim. Ben ise farklı bir takım tutuyordum ama babama başka takımı tuttuğumu söylemedim. Babam şimdi burada değil ama bizi duyuyor. Onun sevgisini özlüyoruz." şeklinde konuştu.

- "Babamı çok özledim"

Katliamda babası Gerçek Yaman'ın kaybeden Leyla Yaman (16) da "Babamızı çok seviyoruz, onu çok özledik. Hayatını kaybeden bütün babaların mekanı cennet olsun. Tüm babaların, Babalar Günü kutlu olsun. Babam bize çok iyi davranıyordu. Babamı çok özledim." dedi.

- Dürümlü katliamı

Bingöl'ün Genç ilçesinden 15 ton patlayıcı yükledikleri kamyonu 12 Mayıs gecesi Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Tanışık Mahallesi'ne getiren PKK'lı teröristler ile durumlarından şüphelenen köylüler arasında tartışma yaşanmış, vatandaşların, köylerine almak istememesi üzerine kamyonla Dürümlü mezrasına doğru hareket eden ve köylüler tarafından takibe alındığını fark eden teröristler, patlayıcı yüklü kamyonu mezra girişinde infilak ettirmişti. 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 23 kişinin yaralandığı patlamanın şiddeti kentin birçok ilçesinde hissedilmiş, olay yerinde yaklaşık 20 metre genişliğinde ve 4 metre derinliğinde çukur oluşmuştu. Cesetlerin parçalanması ve geniş bir alana yayılması nedeniyle 13 kişinin kimlik tespiti ancak DNA sonucunda belirlenmiş, PKK'nın gerçekleştirdiği saldırı, 36 çocuğun yetim, 8 kadının da dul kalmasına neden olmuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi