Bacasız Fabrika

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde işsizliğin azaltılmasına yönelik hayata geçirilen ve Ergani Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet gösteren tekstil atölyesi, ilçe ekonomisine ve istihdama katkı sağlıyor.

Bacasız Fabrika

Ergani Kaymakamlığı'nın desteğiyle Sosyal Destek Projeleri (SODES) çerçevesinde açılan tekstil atölyesindeki kurslarda bugüne kadar birçok bayan meslek sahibi olarak, sertifika aldı. Yaklaşık 2 yıldan bu yana tekstil atölyesinin işletmeciliğini yapan Mehmet Bozkurt, iç piyasaya günlük 400 parçanın üzerinde kadın giyim ürünü üretip sattıklarını belirterek, hedeflerinin bu sayıyı arttırmak olduğunu söyledi. Bazı art niyetli çevrelerce ifade edildiği gibi tekstil atölyesinin atıl durumda olmadığını belirten Bozkurt, "O kadar yoğunuz ki, günlük siparişlerimizi yetiştirmekte bile güçlük çekiyoruz. Sayın Kaymakamımızın sosyal destek projelerine verdiği desteği takdir ediyoruz. Aynı desteğin devamını bekliyoruz. Biz SODES kurslarının 5 yılda ürettiği ürünlerin daha fazlasını 1 yılda üretiyoruz. Atölyemizde çalışan her personel maaşlarını eksiksiz ve düzenli bir şekilde almaktadır" diye konuştu.

BÖLGENİN BACASIZ FABRİKASI

Kaymakam Yılmaz'ın desteğiyle iç pazara dönük perakende satış mağazası faaliyete sokarak üretim ve istihdam hacmini genişletmeyi düşündüklerini ifade eden Bozkurt, "Üretim hacmimizi arttırarak daha fazla işçi çalıştırmak, ilçe ekonomisi ve istihdamına daha fazla katkı sağlamak istiyoruz" dedi.

Tekstil atölyesi çalışanlarından Leyla Aras, burada çalışmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Buradan çok memnunuz. Öncelikle böyle bir iş imkanı sağladıkları için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu Ergani için büyük bir nimet" dedi.

Hayat Çağan adlı tekstil atölyesi işçisi ise, tekstil atölyesinin kendileri için güzel bir fırsat olduğunu belirterek, bu sayede aile ekonomisine katkıda bulunduklarını söyledi.

Tekstil atölyesinin kuruluş amacının istihdama ve üretime yönelik olduğunu vurgulayan Kaymakam Erdinç Yılmaz ise, işletmeyi özelleştirerek sözleşme yaptıklarını belirterek, "Bundan sonrası işletmecinin performansına bağlı. Tekstil atölyemizi gerek istihdam, gerekse üretim anlamında ileri götürmek için gerekli desteği sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler