Bağımlılığa karşı 'Ayık Ol'

Diyarbakır'da madde bağımlılığına karşı 'ayık ol' etkinliği

Bağımlılığa karşı 'Ayık Ol'

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Hevra Danışmanlık ve Destek Merkezi'nin madde bağımlılığına karşı başlattığı 'Ayık ol' etkinlikleri kapsamında vatandaşlara broşürler dağıtılıp, kentin değişik noktalarına standlar kuruldu.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Hevra Danışmanlık ve Destek Merkezi, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü dolayısıyla farkındalık etkinliklerine devam ediyor. Bu kapsamda kentte 25 bin el broşürü, 2 bin afiş dağıtılırken, 81 billboard afişi asılıp, standlar kuruldu.

AMAN HA AYIK OL                                          

Merkezi Koordinatörü Fırat Düzgün, billboard, raket, afiş ve el broşürleri hazırlandığını, dört merkez ilçede vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan alışveriş merkezleri ve farklı noktalarda stantlar açıldığını, böylece halkta farkındalık yaratılmaya çalışıldığını dile getirdi. 13 ilçede de çalışmalara başlandığını anlatan Düzgün, madde bağımlılığı sorununun toplumla birlikte, toplumda yaratılacak farkındalıkla çözüleceğini söyledi.

MADDE BAĞIMLILIĞI

Billboardlarda ve afişlerde kullanılan 'Ayık ol' ifadesinin Diyarbakır ve bölgeye özgü bir deyiş olduğunu vurgulayan Düzgün, hazırladıkları görsel materyallerde aslında vermek istedikleri mesajın da 'Ayık ol, uyanık ol, sürekli uyanık ol' anlamında bir mesaj olduğunu kaydetti. Bağımlılıkta bulunan 'bir kereden bir şey olmaz' yaklaşımının çok tehlikeli olduğunu dile getiren Düzgün, "Madde almayan, kullanmayan ve madde almaması gerektiğini düşündüğümüz büyük bir kesime de aslında vermek istediğimiz mesaj da budur. Bir kereden bir şey olmaz diyerek başlayan her bir yaklaşım, her bir alışkanlığın sonucu hüsranla bitebiliyor, büyük bir tuzak olarak görüyoruz. Bir kereden bir şey olmaz diye başlayan bütün bağımlılıklara dur demeliyiz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz