Bağlar projelerle büyüyor

Diyarbakır'da Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ramazan ayında kültürel değerleri pekiştirmek ve çeşitli alanlarda farkındalık oluşturmak amacıyla  "Bağlar Projelerle Büyüyor" çalışmasını hayata geçirmişti.

Bağlar projelerle büyüyor

Kayapınar'da bulunan ve deprem mağdurlarının yaşadığı Konteyner Kent'te start alan proje kapsamında her yaştan çocuklara ve öğrencilere hitap eden çalışmalar gerçekleştirildi.

Diyarbakır'da öğrencilerin yaşamına ve geleceğine dokunan bir çok 
projeyi hayata geçirmesiyle dikkat çeken  Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü "Bağlar Projelerle Büyüyor"  mottosuyla bu kez de Ramazan ayına damga vurdu.
Projede bir yandan unutulmaya yüz tutmuş olan kültürel faaliyetler sergilenerek geçmiş ile gelecek arasında köprü kurulacak, diğer yandan da öğrenciileri geleceğe hazırlayacak temel beceri çalışmaları uygulanacak.

"Asrın Felaketine Karşı Hep Birlikte "

Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Elaltuntaş, Şube Müdürü Hakan Çetinkaya ve Süleyman Demirel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Müzeyyen Eken öncülüğü ve Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Proje Koordinatörü Seda Coşkun Eliküçük tarafından koordine edilen "Asrın Felaketine Karşı Hep Birlikte" projesi   Kayapınar Konteyner Kent'te gerçekleştirildi.

Birbirinden Farklı Temel Beceri Hizmetleri 

Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Süleyman Demirel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Grafik ve Fotoğraf, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanları öğretmen ve öğrencileri ile gerçekleştirilen proje ile birlikte Meslek Liselerinin  önemi konusundaki farkındalığı arttırma ve Ramazan Ayı nedeniyle kültürel değerleri sergilendi 
 Diyarbakır'da ilk kez uygulanan proje kapsamında okul öncesi çağındaki öğrenciilere yüz boyama, çocuk oyunları etkinlikleri, hediye dağıtımı, öğrencilere yönelik imgesel(hayali) resim çalışmaları, kadınlara yönelik saç ve yüz bakım, saç kesim, saç boyama ve fön hizmeti verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler