Bağlar'da Sessizlik

Operasyonların bittiği sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, bugün yapılan çalışmalarda bir ceset çıkarılarak hastaneye nakledilirken, yasağın 5. güne girdiği Bağlar ilçesinde ise sessizlik hakim.

Bağlar'da Sessizlik

Operasyonların sona erdiği Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015’te ilan edilen sokağa çıkma yasağı kısmen devam ederken, güvenlik güçleri Dört Ayaklı Minare’nin bulunduğu sokakta çalışmalara devam ediyor.

SESSİZLİK HAKİM

Sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasının ardından Sur’da hayat normale dönerken, güvenlik güçleri ilçeden bir ceset çıkardı. Çıkarılan ceset, daha sonra hastaneye nakledildi.

Yasağın 5. güne girdiği Bağlar ilçesinde ise sessizlik hakim. Güvenlik güçleri, Kaynartepe Mahallesi’ne çıkan bütün cadde ve sokakları ablukaya alırken, asker de Koşuyolu Parkı’nda konuşlanmış şekilde hazırda bekliyor.

BAĞLAR'DA BİR PKK'LI

Genel Kurmayın açıklamasına göre, Bağlar ilçesindeki operasyonda bir terörist etkisiz hale getirildi, bir terörist yakalandı. İlçede etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 35'e ulaştı.

1 PKK'LI YAKALANDI

Buarada, Diyarbakır'ın Silvan İlçesi Tekel, Mescit ve Konak mahallelerindeki terör olaylarında güvenlik güçlerine karşı silahlı eylemlere katıldığı belirlenen PKK'nın gençlik yapılanması YDGH mensubu iddiasıyla G.E, dün gece yapılan operasyonla gözaltına alındı. G.E, sorgulanmak üzere Silvan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

HAVA HAREKATI

Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine 30 uçakla hava harekatı düzenlendi. Önceki akşam saat 20.40- 22.00 saatleri arasında Kuzey Irak'ta yapılan keşifler neticesinde, Sinat, Haftanin/ Gara bölgelerinde tespit edilen PKK'ya ait mühimmat deposu, korugan ve sığınaklara F-16, F-4 2020 ve havadan ikmal uçağının dahil olduğu 20 uçakla hava harekatı düzenlendi. PKK'ya ait hedeflerin tam isabetle imha edildiği belirtildi.

Dün sabah saat 06.50- 07.40 saatleri arasında yine Kuzey Irak'taki Hakurk bölgesinde tespit edilen PKK'ya ait hedeflere F-16, F-4 2020 ve havadan ikmal uçağının dahil olduğu 10 uçakla hava harekatı düzenlendi, tespit edilen hedefler tam isabetle imha edildiği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz