Bağlar’da su taşkınlarına karşı beton borulu çözüm

Bağlar Belediyesi, Karacadağ bölgesindeki yerleşim yerlerinde su taşkınlarına karşı beton borular döşeyerek can ve mal riskine karşı önlem alıyor.

Bağlar’da su taşkınlarına karşı beton borulu çözüm

Yukarı Akdibek Mahallesi'nde 15 ve Batıkarakoç Mahallesi'ne bağlı Yarımtaş Mezrası'nda da 14 olmak üzere toplam 29 beton boru yerin altına monte edildi.

Bağlar Belediyesi, bölgenin en çok yağış alan ve aynı zamanda yağışlı dönemlerde en fazla sel ve su riski bulunan yeri olan Karacadağ'da alt yapı güçlendirme çalışmalarını sürdürüyor.

Vatansever can ve mal güvenliği tehdit etmenin yanı sıra geçmiş dönemlerde hayvanların telef olmasına da neden olan afetlere önlem olarak ihtiyaç duyulan yerlere belediye tarafından beton borular döşeniyor.

Yukarı Akdibek Mahallesi'nde 4 ayrı noktada 15 beton boruyu yerin altına monte eden Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Batıkarakoç Mahallesi'ne bağlı Yarımtaş Mezrası'nda da yeni yollar kazandırdığı 3 noktaya 14 beton boru döşedi.

HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALIYORUZ

Sel ve su taşkınlarına karşı en iyi önlemin beton borular döşemek olduğunu belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, her yıl bu çalışmaları yapmalarına rağmen yeni yerleşim yerlerinden dolayı ihtiyacın arttığını söyledi.

Beyoğlu,

"Kırsal yerleşim yerlerinde alt yapı güçlendirme çalışmalarımız devam ediyor. Bunların başında sel ve su taşkınlarına karşı önlem almak geliyor. Beton borular döşemek suretiyle bunun önüne geçiyoruz. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için her türlü çalışmayı yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz."

şeklinde değerlendirmede bulundu.

Haber: Filiz YAŞA 

Kaynak: Diyarbakır Söz