Bağlar'dan "birlik" mesajı

Diyarbakır'da güvenlik güçlerince terör örgütü PKK mensuplarından temizlenen merkez Bağlar ilçesinde bir araya gelen İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Yasan ve terör mağduru vatandaşlar, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Bağlar'dan

Bağlar ilçesinde yolu trafiğe kapatarak araçları ateşe veren teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan, bir polisin şehit edildiği, 10 polisin yaralandığı, 3 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği çatışmanın ardından ilçenin bir bölümünde uygulanan sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle bölgede hayat normale döndü.

İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Yasan, operasyonlarla teröristlerden temizlenen bölgede yaşayan terör mağduru esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.

Sakarya ve Nükhet Coşkun caddelerinde ziyaret ettiği esnafa destek vermek için alışveriş yapan Yasan'a esnaf, çay ve simit ikramında bulundu.

Vatandaşlarla ikram edilen simidi yiyen, çay içen Yasan'a vatandaşlar operasyonlarla bölgede sağlanan huzur ve güven ortamından duyduğu memnuniyeti dile getirdi, teröristlere tepki gösterdi, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

- "Emniyetimiz, devletimiz hep sizin yanınızdadır"

Vatandaşlara, "Hep beraber burada huzur içinde yaşayacağız inşallah. Bütün sıkıntılarımızı teker teker çözeceğiz. Emniyetimiz, devletimiz hep sizin yanınızdadır." diyen Yasan, Türkler ve Kürtlerin ayrılmaz bir bütün olduğunu vurguladı.

Kötü niyetli kişilerin huzuru bozmak istediğini anlatan Yasan, "Düğünlerde aynı oyunları oynuyor, aynı yemekleri yiyor, aynı şarkıları söylüyoruz. Aynı dine mensubuz, aynı duyguları yaşıyoruz. Artık bu, bizim tartışma konumuz değil, fakat hain kişiler var. Onlar huzur bozmak istiyorlar. Biz bunu bozdurmayacağız. Sizlerin desteğiyle, halkla bir olup bu huzuru bozdurmayacağız." ifadelerini kullandı.

Bir kıraathaneye girerek vatandaşlarla oturup sohbet eden Yasan, huzur ve güvenliğin tesis edilmesi konusunda yürütülen çalışmaları anlattı.

Yasan'ı halktan biri olarak gördüklerini anlatan vatandaşlar, Bağlar'da huzuru yeniden sağlayan operasyonlardan memnuniyet duyduklarını söyledi. Vatandaşlar, kentin huzur ve güvenliği için mesai yapan güvenlik güçlerine teşekkür ederken, operasyonlarla bölgeye huzur geldiğini belirtti.

- "Devlet olmazsa biz de yokuz"

Vatandaşlardan A.T, huzursuzluğun, kavga ve kargaşanın kimseye faydası sağlamayacağını vurguladı.

En büyük isteklerinin huzur olduğuna işaret eden A.T, "Türkiye'nin yükselmesini istemiyor, milleti perişan ediyorlar. Olaylar milleti perişan etmiş. Herkes evini terk etti. Biz emniyet istiyoruz, huzur istiyoruz. Devlet olmazsa biz de yokuz. Kardeşlikten daha güzel bir şey yok bu dünyada." diye konuştu.

A.T, herkesin kardeş olduğuna, kardeş gibi davranması gerektiğine işaret ederek, dünyada çözülemeyecek sıkıntı olmadığını, güzellikle, barışla, sevgi ile her şeyin hallolacağına inandıklarını aktardı.

Huzur olmayan yerde hiçbir şeyin olmayacağını anlatan A.T, "Herkes ister huzur olsun, barış olsun. Çocuklarımızla pikniğe gidelim, eğlenelim isteriz." şeklinde konuştu.

İslam dininin kötülüğe karşı olduğuna dikkati çeken A.T, "Herkesi Allah yarattı. Türk ve Kürt Müslüman. Camide yan yana saf tutuyoruz. Arap, Kürt, Laz, Çerkez bir arada ibadet ediyoruz. İslamiyet iyiliği emreder, kötülüğü men eder." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz