Bağlar’ın minik yüreklerinin kalbi Lösemili kardeşleri için attı

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki eğitim merkezlerinde eğitim alan 4-6 yaş grubundaki çocuklar lösemi hastalığına dikkat çeken çalışmalara imza attı.

Bağlar’ın minik yüreklerinin kalbi Lösemili kardeşleri için attı

Bağlar Belediyesi, ”Lösemili Çocuklar Haftası’nda lösemi ile mücadele eden çocuklara destek olmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik organize etti.

LÖSEMİ HASTALIĞINA DİKKAT ÇEKTİLER

Kemik iliğindeki akyuvarların kontrolsüz çoğalması sonucu oluşan bir kan kanseri türü olan ve çocuklarda görülen lösemi hastalığına dikkat çekmek üzere 2-8 Kasım tarihleri arasında düzenlenen “Lösemili Çocuklar Haftası” etkinliklerinde bir anlamlı etkinlik de Bağlar Belediyesi’nden geldi.

Belediyenin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki eğitim merkezlerinde eğitim alan 4-6 yaş grubundaki çocuklar, hastalığa dikkat çekmek amacıyla Alay Solin Eğitim Merkezi’nde etkinlik düzenledi.

YALNIZ DEĞİLSİNİZ, SİZİ ÇOK SEVİYORUZ

 “Yaşama El Ver” sloganıyla organize edilen etkinliğe katılan çocuklar, çeşitli çalışmalar yaparak Lösemi hastalığının önemine dikkat çekti. Çocukların büyük ilgi gösterdiği etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Çocuklar, lösemili çocuklara destek olmak için topluma duyarlılık çağrısı yaptı.

Etkinliğin sonunda lösemili akranları için video çeken çocuklar, ”Yalnız değilsiniz. Sizi çok seviyoruz” mesajını verdi.

Haber: Yılmaz BEKLEYEN

Kaynak: Diyarbakır Söz